XS
SM
MD
LG

Plej aut PLS: Vodeći Šapčani na popravnom protiv Zlatibora, mladi "grafosi" moraju se suočiti sa realnošću, Novosađani osokoljeni stižu na Banjicu

Foto: Prva liga Srbije

Podjednako je zanimljivo i neizvesno u okršajima klubova koji se bore za opstanak i od osam ekipa još niko nije obezbedio opstanak. Proteklo kolo obeležio neočekivani trijuf fenjeraša Kabela protiv vodeće Mačve. Zbog gorkog ukusa u ustima, Šapčani će morati da se potrude da u duelu protiv Zlatibora poprave utisak, zadrže sadašnju poziciju i tako se nađu bliže opstanku. Kažu da imaju motiva na pretek i žele da se pred svojim navijačima rehabilituju i pokažu u pravom svetlu. Domaćin će biti jači za Pešića, ali će izostati Nikolić, Tojčić i Arambašić.

Zlatibor je na Švajcariji doživeo debakl i izgubljene bodove moraju nadoknaditi na nekom od gostovanja. Za “bele” bi uspeh bio da se vrate neporaženi i kasnije u odmeravanju snaga sa Timokom 1919 i OFK Bačkom dođu do zacrtanog cilja. Utakmicu će propustiti Bašić.

Posle kraćeg uskršnjeg odmora fudbaleri Budućnosti su juče nastavili sa treninzima. Nalaze se na dobroj poziciji i, kako vele, sami odlučuju o svojoj sudbini. Cilj je da dobre igre krunišu konkretnim rezultatima. Uvažavaju tim OFK Bačke, bivšeg superligaša, koja je uspela da nadigra drugi tim Crvene zvezde (RFK Grafičar).

Palančani su se psihički podigli, osokoleni, sa dobrom energijom putuju u Dobanovce. Za domaćina tvrde da imaju iskusan sastav koji je dugo na okupu, i znaju da igraju na rezultat. Trener Igor Savić može da računa na usluge Petrića, Vještice, dok je Mandić počeo lagano da trenira.

RFK Grafičar sa mladim i neiskusnim sastavom igra promenljivo. Trener Marko Neđić insistira da se mladost “grafosa” mora suočiti sa konkurentima, uslovima i okruženjem prilagoditi načinu igre koji im najviše odgovara. Zaječarci igraju u poslednje vreme dobro, radi se o tvrdoj ekipi, znaju da se povuku i čekaju na kontru, naročito su opsani na strani. Iz sastava ljubičastih izostaće Nikola Matuljikić i Ilić.

Naredne dve utakmice su ključne za Timok 1919. Žele pobedu i sa zbirom od 40 bodova bili bi znatno bliži opstanku. Beograđane su dobili u ligaškom delu, znaju da ih očekuje mlad sastav na veštačkom terenu, na koji gosti nisu adaptirani ali će morati da se prilagode. Van pogona su Mašić i Radunović.

“Građevinari” bi trebalo da imaju najlakši posao u duelu sa poslednjim Kabelom. Senzacionalna pobeda Novosađana protiv vodeće Mačve poziva na opreznos, ne smeju olako shvatiti mladu i ambicioznu ekipu sa Štranda. Nemaju šta da izgube, dolaze na Banjicu osokoljeni, sa ciljem da što skuplje prodaju kožu. Rad se posle dve startne pobede nalazi u dobroj poziciji, pet bodova viška u odnosu na prvi tim ispod crte uliva sigurnost i novim trijumgom bi praktično bili na korak od opstanka.


Mačva 1 : 1 RFK Grafičar
Zlatibor 2 : 1 OFK Bačka
Budućnost 2 : 1 Rad
Timok 1919 5 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 37 15 6 16 51
2 Mačva 37 12 12 13 48
3 Rad 37 13 9 15 48
4 Zlatibor 37 12 11 14 47
5 Budućnost 37 11 12 14 45
6 Timok 1919 37 11 7 19 40
7 OFK Bačka 37 8 15 14 39
8 Kabel 37 2 7 28 13