XS
SM
MD
LG

Grčka demontaža Bosne i Hercegovine

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom susretu predbaraža za Svjetsko prvenstvo od Grčke ubjedljivim rezultatom 24:17.

Bio je ovo 13. međusobni susret rukometaša BiH i Grčke, a Grci su uspjeli doći do ukupno šeste pobjede nad Zmajevima. 

Gosi su bolje ušli u utakmicu i stigli do vodstva od 3:1, potom i 4:3, ali to je bio posljednji trenutak kada su imali prednost. 

Grci su nakon toga preuzeli kontrolu nad utakmicom, preokrenuli rezultat na 7:4 i do kraja prvog poluvremena održavali prednost od 2 do 3 gola razlike i dobili ga rezultatom 10:8. 

Drugo poluvrijeme, odnosno početak istog odvijao se u 'gol za gol' igri, te je nakon prvih deset minuta nastavka rezultat glasio 15:13 za Grke. 

Zmajevi su u nekoliko navrata mogli ublažiti i smanjiti prednost, doći na minus jedan ili do poravnanja, ali su se problemi bh. rukometaša u napadačkoj fazi igre nastavili i rezultirali velikim brojem promašenih šansi. 

U periodu od 10. do 15. minute drugog poluvremena svi promašaji i greške Zmajeva su došle na naplatu, te su Grci napravili veliku seriju i došli do prednosti od 18:13.

Katastrofalna igra Zmajeva kako u napadu tako i u odbranu nastavila se i dalje, te Grci u 20. minuti drugog dijela stižu do rekorednih plus 6 (20:14), a u 28. minuti i do plus 7 (22:15). 

Do kraja susreta Grci su održavali tu prednost i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 24:17.

Najefikasniji u redovima domaće reprezentacije bio je Haralampos  Mallos koji je postigao čak 13 golova. U redovima Zmajeva najbolji su bili Elmir Građan i Stjepan Jozinović sa po četiri pogotka.