XS
SM
MD
LG

Filip Ranković trener ženskog fudbalskog kluba Miljakovac

Foto: FK Miljakovac

Nekoliko dana nakon najavljenog osnivanja ŽFK Miljakovac javnosti je predstavljen i prvi trener ekipe u istoriji kluba. Na klupi ženske selekcije Miljakovca biće Filip Ranković (29), dobro poznato lice navijačima kluba. 

Ranković je deo FK Miljakovac od samog osnivanja i prvog treninga, i trenutno je najbolji strelac ekipe i jedan od nosilaca igre popularne radničke klase. Iako je još igrački aktivan, u procesu je dobijanja UEFA C licence i već je pokazao veliki talenat za bavljenje trenerskim poslom.

Planirano je da Ranković prvi put okupi ekipu u četvrtak sa početkom od 17.30 časova na stadionu FK Rakovica gde će biti održan prvi trening.

– Pred nama su visoki ciljevi, kao i velika odgovornost. Ženski fudbal je sam po sebi veliki izazov, pogotovo u Srbiji gde je tek u povoju, i mi želimo da svojim predanim radom damo doprinos popularizaciji ženskog fudbala. Od samog početka sam u klubu, dobro mi je poznata misija i ideja kluba, i to je ono što ću pokušati da prenesem na devojke od samog početka. Nadam se da će uživati igrajući za klub i da ćemo napraviti sjajnu atmosferu kakva vlada i u muškoj ekipi – rekao je Ranković za sajt kluba.

Nakon prvog treninga Ranković će upoznati igračice sa planom rada u narednom periodu, a ekipa će zvanično takmičenje započeti u narednoj sezoni čiji početak nas očekuje kroz nekoliko meseci.

- Radujem se svemu što nas čeka i sa sigurnošću mogu da najavim da će ŽFK Miljakovac pomeriti granice, kao što je to radio FK Miljakovac do sada, i da će baciti jedno novo svetlo na ženski fudbal i privući veliki broj navijača. Pozivam sve devojke koje žele da nam se priključe da nam se jave, bez obzira na to na kom nivou su igrale fudbal, u našem sistemu svako će imati svoje mesto. Krenuli smo na dug put, trčimo maraton. Za početak spremamo prvi trening koji ćemo odraditi u četvrtak i onda nastavljamo dalje sa radom – završio je trener ŽFK Miljakovac.

Osnivač i predsednik FK Miljakovac Jovan Simić istakao je da je zadovoljan angažmanom Rankovića na mesto trenera ŽFK Miljakovac i da se raduje svemu što čeka klub u budućnosti.

- Ranković je sa nama od samog početka rada, zna kako klub diše, zna koje moralne, ljudske i fudbalske vrednosti gajimo i pokušavamo da implementiramo od osnivanja. Njemu je poverena velika odgovornost da uspostavi sistem u Ženskom fudbalskom klubu i nema sumnje da svojim fudbalskim znanjem može da uradi to na efektan način. Svi u klubu se radujemo prvom treningu, spremni smo za velike stvari koje nas čekaju – rekao je Simić.

Prvi trening ŽFK Miljakovac će odraditi u četvrtak 17. marta sa početkom od 17.30 časova na stadionu FK Rakovica.