XS
SM
MD
LG
19.01.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja 2003 počeli sa pripremama za nastavak sezone

Podela markera: Trener Igor Šošo sa igračima na startu priprema - foto: V. Jankov

Sportska dvorana "hrama sportova" kraj Tise ne može bez futsalera. Samo što je završen Božićno-novogodišnji turnir, počeli su pripreme futsaleri Bečej 2003 za nastavak prvoligaške sezone.

- Osim Dejana Jovanovića, koji ima koronu, i Zorana Arđeljana kome sledi operacija kolena, svi ostali su od prvog dana počeli sa radom. To ohrabruje, jer su pokazali da im je stalo da se što bolje pripreme i spremno dočekaju nastavak prvenstvene trke u kojoj nam je cilj da se domognemo polufinala plej ofa. S obzirom da smo jesenas, zbog povreda i bolesti, imali slabiji roster, sada smo izvršili dodatnu selekciju. Vratili smo, posle pola sezone, Srđana Stanića iz Novog Sada, angažovali Aleksandra Mandića iz Zemuna i Igora Mitića iz beogradskog Studenta, a možda ćemo vratiti i Miodraga Pelengića iz novobečejske Tise. Dodam li tome da se kapiten Stefan Korać uključio u rad, pošto je u jesenjem delu zbog povrede odigrao samo tri utakmice, ondaje jasno da smo na tom planu u znatno boljem položaju, naglasio je u ime kluba „tehniko“ Goran Strajnić.

Jesenjim izdanjem, i pored svih zdravstvenih hendikepa koji su pratili Bečejce, zadovoljni su u klubu. Četvrto mesto i 16 bodova daju nadu da će se ostvariti cilj i plasirati u plej of.

- Rezultatski smo, možda, mogli i malo bolje, ali imajući u vidu da je bilo iskakanja iz tima zbog bolesti i povreda, sve je moglo da ode i na drugu stranu. U nekim utakmicama smo se bukvalno izvukli na kvalitet koji posedujemo, ali koji, opet, zbog pomenutog hendikepa nije u celosti potvrđen. Priželjkujem da u nastavku svi budu zdravi i pokažu šta i koliko stvarno mogu. Imaćemo dužu klupu i mogućnost rotacije, što meni kao treneru otvara nove mogućnosti, veli trener Bečejaca Igor Šošo i dodaje. Zbog brojnih turnira u malom fudbalu krenuli smo koji dan kasnije, ali ćemo sve to u hodu nadoknaditi. Čeka nas težak period priprema, ali verujem da ćemo ga uspešno odraditi i spremno dočekati start nastavka.

Do starta nastavka, 12. februara, Bečejci će odigrati i per utakmica. Traži se rival za vikend pred nama, a poslednji januarski vikend provešće u Tuzli.

- Salinas Tuzla Siti je pred start sezone bio naš gost na Memorijalnom turniru „Goran Stojisavljević Goga“, uspostavili smo prijateljski odnos dva kluba i sada ćemo mi biti njihovi gosti. Oni su vrlo organizovan i kvalitetan klub, pa će nam odmeravanje snaga sa njima biti od velike koristi. Tražimo i rivala za „generalku“ nedelju dana pre starta nastavka prvenstva, zaključuje Goran Strajnić.

A na startu nastavka sezone predstoji okršaj sa šampionom FON-om kraj Tise, pa gostovanje Konjarniku u Beogradu, koji je sa bodom manje (15) samo stepenicu ispod Bečejaca. Težak početak rasporeda, ali nema lakih rivala. U svaki okršaj se mora ući maksimalno angažovano i dovoljno koncentrisano.


18 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 2003 2 : 4 Loznica Grad 2018
Novi Pazar 2 : 2 Konjarnik
Vranje 9 : 4 Kalča
Winter sport 6 : 5 Ivanjica
FON 5 : 3 Zemun Samo pravo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 18 13 2 3 41
2 Vranje 18 12 2 4 38
3 FON 18 11 4 3 37
4 Konjarnik 18 10 4 4 34
5 Bečej 2003 18 10 2 6 32
6 Novi Pazar 18 8 3 7 27
7 Ivanjica 18 7 2 9 23
8 Winter sport 18 6 1 11 19
9 Zemun Samo pravo 18 1 1 16 4
10 Kalča 18 1 1 16 4