XS
SM
MD
LG

Protiv TSC-a za "Crvene đavole" i Radakovića

U poslednjoj utakmici na svom "Čika Dači" ove jeseni, fudbaleri Radničkog 1923 u subotu od 13 časova dočekuju ekipu TSC-a iz Bačke Topole. Pored takmičarskog, ova utakmica imaće i humanitarni karakter, sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za lečenje nekadašnjeg golmana i trenera kragujevačkog kluba Radovana Radakovića, koji se već skoro godinu dana bori sa opakom bolešću.

Nisu “crveni” uspeli da dođu do toliko željenog trijumfa na gostovanju u Surdulici, ali jesu do izuzetno vrednog boda, kojim su povratili samopouzdanje nakon poraza od kruševačkog Napretka na “Čika Dači”. Bila je to tek druga utakmica u ovoj sezoni na kojoj su Kragujevčani uspeli da sačuvaju svoju mrežu, za šta najveće zasluge snosi omladinski reprezentativac Srbije Ognjen Lukić, koji je sa par bravuroznih intervencija još jednom opravdao epitet jednog od najperspektivnijih mladih čuvara mreže u Srbiji.

- Iza nas je izuzetno teška utakmica u Surdulici, u kojoj smo uprkos ne baš sjajnim uslovima za igru uspeli da ostanemo neporaženi. Naravno da sam zadovoljan što sam uspeo da sačuvam svoju mrežu na ovoj utakmici i sigurno da mi to dosta znači na polju samopouzdanja, posebno nakon nezgodne povrede meniskusa zbog koje sam propustio veći deo jesenje polusezone. Sada je sve, Bogu hvala, kako treba i drago mi je što sam uspeo da se vratim na onaj nivo forme pre povrede – ističe "jedinica" Kragujevčana.

Osvojenim bodom u Surdulici zadovoljan je i strateg kragujevačkog superligaša Zoran Milinković, posebno ako se ima u vidu trenutna situacija u kojoj se njegova ekipa nalazi.

- Mi smo u takvoj situaciji da nam svaki osvojeni bod izuzetno znači u borbi za opstanak. U ovakvim zimskim uslovima za igru, kao što je to bio slučaj u Surdulici, nema previše prostora za neku lepotu u igri, već sve svodi na borbenost i energiju igrača - apostrofirao je Milinković.

Sa starim problemima kadrovske prirode, ali i sa ogromnom željom da se na najbolji mogući način oduže svojim najvernijim pristalicama “Crvenim đavolima” za bezrezervnu podršku tokom čitave jeseni, fudbaleri kragujevačkog superligaša ulaze u predstojeći duel protiv ekipe TSC-a, sa kojom su odigrali nezaboravan meč u prvom delu sezone, koji je okončan nerešenim rezultatom - 4:4.

Ekipa TSC-a ove jeseni igra daleko ispod svog renomea i trenutno se, baš kao i Radnički 1923, nalazi u zoni ispadanja, sa sedam bodova više u odnosu na Kragujevčane. Rezultatski sunovrat ekipe iz Bačke Topole krenuo je sredinom jesenje polusezone, nakon dva uzastopna poraza od Napretka i Radnika, a dodatno je produbljen posle trijumfa nad Vojvodinom, koji je predstavljao neku vrstu kratkotrajnog bljeska u seriji loših rezultata. TSC je na poslednjih osam prvenstvenih utakmica osvojio samo tri boda, što je i više nego mršav učinak za ekipu od koje se očekivalo da se i ove sezone bori za mesto u gornjem delu tabele.

Za sve to vreme uprava kluba sa krajnjeg severa Srbije uporno je tragala za naslednikom Mladena Krstajića na mestu šefa stručnog štaba. Na kraju je izbor pao na Žarka Lazetića, mladog i perspektivnog stručnjaka, koji se nedavno rastao sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Svakako da su i fudbaleri TSC-a, kao uostalom i Kragujevčani, u potrazi za Arijadninim koncem, koji će ih izvući iz trenutne krize, pa samim tim treba očekivati još jedan izuzetno buran i zanimljiv duel, nalik onom iz Sente.

- TSC je jedna jako dobra ekipa, sa pregršt kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima. Možda njihovi rezultati u poslednje vreme nisu na očekivanom nivou, ali je nedavna promena trenera signal da traže nešto više. Što se nas tiče, mi i dalje imamo problema sa povredama igrača, ali ćemo dati sve od sebe da sa postojećim snagama odigramo što je moguće bolju utakmicu i da probamo da se domognemo dragocenih bodova. Gledaćemo da u timu imamo što je moguće veći broj svežih igrača, koji su u stanju da iznesu teret utakmice do samog kraja – otkriva Milinković.

Pobedu priželjkuje i mladi Lukić, koji je zbog povrede propustio prethodni duel u Senti.

- U goste nam dolazi odlična ekipa TSC-a, koja je trenutno u nešto slabijoj formi, ali i pored toga zaslužuje naš maksimalan respekt. Vredno smo trenirali tokom čitave sedmice i pripremali se za ono što nas očekuje u subotu. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i učinićemo sve da ne razočaramo naše verne navijače, koje ovim putem pozivam da nas podrže u što je moguće većem broju – dodao je Lukić.

Fudbalski klub Radnički 1923 odlučio je da uzme učešće u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Radovana Radakovića, nekadašnjeg čuvara mreže i šefa stručnog štaba kragujevačkog kluba, koji poslednjih godinu dana vodi tešku životnu bitku sa opakom bolešću. Tako je u dogovoru sa partnerskom firmom “Tiketlajn” doneta odluka da umesto klasičnih ulaznica gledaoci svoje prisustvo na tribinama obezbede slanjem SMS poruke sa tekstom 1082 na broj 3030.


Vojvodina 2 : 1 Proleter
Čukarički 0 : 0 Partizan
TSC 2 : 1 Voždovac
Radnik 2 : 0 Novi Pazar
Napredak 1 : 0 Metalac
Spartak ŽK 4 : 3 Kolubara
Mladost 2 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 3 1 81
2 Partizan 30 25 4 1 79
3 Čukarički 30 14 12 4 54
4 TSC 30 11 8 11 41
5 Radnički (N) 30 9 13 8 40
6 Voždovac 30 11 7 12 40
7 Vojvodina 30 11 6 13 39
8 Napredak 30 10 7 13 37
9 Mladost 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 8 12 10 36
11 Spartak ŽK 30 9 7 14 34
12 Kolubara 30 10 4 16 34
13 Radnički 1923 30 8 6 16 30
14 Proleter 30 8 5 17 29
15 Metalac 30 7 6 17 27
16 Novi Pazar 30 5 10 15 25