XS
SM
MD
LG

Mladi trstenički karatisti uspešni na Evropskom prvenstvu

Nada Sarić trener državne reprezentacije i osvajač dve zlatne medalje Nikola Hristov - fotolična arhiva/arhiva kluba

Mladi karatisti trsteničke "Prve petoletke" bili su uspešni na održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu, oni su nastupili u državnoj reprezentaciji i  pokazali znanjem i tehnikom da se na njih može ozbiljno računati u narednim takmičenjima. Ovo prvenstvo im je bila velika šansa jer do sada nisu znali šta znači nastupati u državnom timu, oni su upravo to iskoristili i u Trstenik se vratili sa osvojenim medaljama.

- "Osim mlađih šansu su iskoristili i stariji karatisti, osvojili smo pojedinačno četiri medalje, tri zlatne i jednu srebrnu. Nikola Hristov se okitio sa dve zlatne medalje, Vuk Medar je isto tako osvojio zlatnu medalju, dok je Mia Negovanović osvojila srebrnu medalju. Zadovoljna sam njihovim učinkom pred njima je lepa i trofejna budućnost, verujem da će i dalje biti uspešni i još trofejniji'', - kaže Nada Sarić, evropska šampionka, državna reprezentativka, osvajač velikog broja trofeja i sada uspešan trener reprezentacije Srbije i karate kluba "Prva petoletka".

- "Bila mi je izuzetna čast da branim boje karate reprezentacije Srbije, bila je oštra konkurencija, trudio sam se ali iskreno da kažem, nisam očekivao da ću dovde doći. Bila je lepa atmosfera, a neopisivo je po meni bio doživljaj kada radite borbe u finalu, kada vas bodri publika a borim se za svoju zemlju. Bio sam odgovoran do kraja i primenio naučeno na delu, hvala na svemu mom treneru Nadi Sarić koja je zaslužna za naše uspehe'', - kaže Nikola Hristov.

Zadovoljan je i devetogodišnji karatista Vuk Medar i on se pozlatio. Mia Negovanović trenira karate već četiri godine i sada je uspela u oštroj konkurenciji izvođenja kata da osvoji srebrnu medalju.Tako su mladi trsteničani opravdali očekivanja idostojno reprezentovali svoju Srbiju, svoj Trstenik i celu opštinu.