XS
SM
MD
LG

Ostavke kraj Ibra

Detalj sa kontrolnog meča Sloge i drugoligaša BEKO Koteža

Posle izuzetno teške i turbulentne povratničke sezone u KLS u kojoj je izboren opstanak, činilo se da dolaze mirniji dani za kraljevačku Slogu. Rukovodstvo kluba se pohvalilo smanjenjem duga sa 25 na "samo" šest miliona dinara, na vreme je selektiran tim za novu sezonu, pripreme su počele prema planu, a odigran je i prvi kontrolni meč sa drugoligašem BEKO-om iz Koteža (90-76). Tokom pomenutog meča, među stotinak gledalaca čuo se trač da će aktuleno rukovodstvo kluba podneti ostavke. Par dana kasnije trač je postao istina, a na zvaničnom sajtu kluba objavljena je informacija da će se Skupština KK Sloga održati 9. septembra od 18 časova u pres centru nove sportske dvorane.

Istina je, kompletan UO kluba je podneo ostavku i to je iniciralo održavanje Skupštine koja će biti izborna. Jednostavno došlo je do raskola među članovima UO, pojedinci su smatrali da treba da imaju veća ovlašćenja kada je u pitanju politika dovođenja igrača, trenera, da oni biraju i selektiraju. Ako ja kao predsednik ne mogu time da se bavim, onda je sve deplasirano. Takav raskol je postao nodrživ, došao je u jako lošem trenutku, mesec dana pred početak nove sezone, ali prosto nismo želeli ništa na silu da radimo. Odlučili smo se na ovaj čin, pa neka Skupština izabere nove ljude, nadam se za bolje sutra kraljevačke Sloge i košarke u našem gradu u celini – kaže Uroš Matić, predsednik u ostavci KK Sloga iz Kraljeva.

Uroš Matić, predsednik KK Sloga u ostavci

Dosadašnje rukoovdstvo je u klub došlo u trenutku ogromne krize u posle mnogo problema. Bilo je potrebno da se održe tri Skupštine da bi se obezbedio, pa potvrdio kvorum i na kraju izabrao predsednik.

Bilo je problema tada, oni su nas pratili i kasnije, ali moram reći da ljudi sa kojima sam radio i sarađivao su uložili mnogo toga da prevaziđemo krizu. Najviše je pomogao grad, davanja iz budžeta su bila svake godine veća i uspeli smo zahvaljujući tome da smanjimo dug Sloge sa 25 na oko 6 miliona dinara. Ovo je trebalo da bude poslednja sezona stabilizacije i pravili smo plan da u narednim godinama, uz podršku grada, napadnemo pozicije koje vode u ABA ligu. Slogi je tamo mesto po istoriji, tradiciji, svemu što je uradila za jugoslovensku i srpsku košarku. Nažalost, nismo stigli da posao završimo – zaključuje Uroš Matić, još uvek predsednik kraljevačke Sloge.

Članovi Skupštine do 1. septembra imaju rok da dostave u pisanoj formi predloge za novog predsednika i članove UO. Za sada, čak ni u čaršijskim kuloarima, nije poznato ko bi prihvatio da bude prvi čovek KK Sloga. Nije poznato ni kakav je status stručnog štaba "belih" na čelu sa dežurnim spasiocem Draganom Kostićem. Ostaje nada da će nadležni i oni koji su hteli promene naći prava rešenja, bolja od prethodnika, jer bi svaki drugačiji potez bio katastrofalan.


Kolubara LA 2003 : Dunav
Zlatibor : Sloboda
Metalac 85 : 74 Vršac
Slodes SoccerBet : Tamiš
OKK Novi Pazar : Dynamic VIP PAY
Zdravlje Leskovac 57 : 60 Vojvodina
Mladost MaxBet 87 : 90 OKK Beograd
Sloga : SPD Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina 4 3 1 7
2 Metalac 4 3 1 7
3 Mladost MaxBet 4 3 1 7
4 Zdravlje Leskovac 4 2 2 6
5 Vršac 4 2 2 6
6 OKK Beograd 4 2 2 6
7 Dynamic VIP PAY 3 2 1 5
8 Sloboda 3 2 1 5
9 OKK Novi Pazar 3 2 1 5
10 Tamiš 3 2 1 5
11 Zlatibor 3 1 2 4
12 Sloga 3 1 2 4
13 SPD Radnički 3 1 2 4
14 Dunav 3 1 2 4
15 Kolubara LA 2003 3 0 3 3
16 Slodes SoccerBet 3 0 3 3