XS
SM
MD
LG

Uroš Borzaš dobio zvaničnu potvrdu nastupa za reprezentaciju Srbije

Foto: RSS

Lepe vesti stižu na adresu Rukometnog saveza Srbije. Mladi Uroš Borzaš dobio je i zvaničnu potvrdu nastupa za reprezentaciju Srbije. Levi bek francuskog Tuluza je igrao u mlađim selekcijama Mađarske, ali oduvek je postojala velika želja da zaigra u dresu Srbije, za koju je odlučio da nastupa u seniorskoj selekciji.

Borzaš je već imao prilike da bude na spisku selektora Tonija Đerone u martovskom okupljanju, a u junu i da debituje za reprezentaciju Srbije u prijateljskim susretima sa Severnom Makedonijom. Sada prepreka nema i Uroš Borzaš može da nastupa za reprezentaciju Srbije i na zvaničnim utakmicama.

- Dobio sam informaciju da, sada i zvanično, mogu da nastupam za Srbiju. Ostvaruje se san, hvala Bogu i svim ljudima iz Saveza koji su na tome radili!

Borzaš ističe ponos što je deo nacionalne selekcije Srbije:

- Što se tiče nastupa protiv Severne Makedonije i uopšte mog dolaska u reprezentaciju Srbije, mogu da kažem da sam zahvalan što sam tu, zahvalan timu koji me prihvata, a kakva će moja uloga u koncepciji stručnog štaba biti, tu sam da uradim najbolje što mogu i više od toga!

Postoji izuzetna motivacija da se u nacionalnom dresu pokaže u najboljem svetlu:

- Posle današnje potvrde da mogu da nastupam za reprezentaciju i zvanično, mogu samo da kažem da sve ono što reprezentacija Srbije od mene kao sportiste i čoveka bude tražila, tu sam! Ja živim svoj san! Nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora i biti u sastavu za Evropsko prvenstvo 2022, te tako pomoći ekipi, zaključio je Borzaš.