XS
SM
MD
LG

Vlasenički navijači otputovali na utakmicu Crvena zvezda - Kairat

Navijači Crvene zvezde uvijek ističu da ljubav prema ovom klubu počinje još u djetinjstvu, a naša novinarska ekipa se uvjerila da je ta tvrdnja čista istina.

Velika grupa djevojčica i dječaka obučenih u crveno-bijele dresove, okićenih navijačkim zastavama i šalovima sa znamenjima beogradskog kluba, okupljenih na vlaseničkoj autobuskoj stanici, nije mogla ostati neprimjećena. Odgovor na pitanje gdje su se uputili nije bilo teško saznati – za Beograd, gdje Crvena zvezda, na stadionu “Rajko Mitić” dočekuju ekipu Kairata, u okviru revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Šampiona.

„Na poziv našeg najvećeg kluba, pedesetak naših najmlađih članova, večeras će biti na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ i bodriti Zvezdu do pobjede. Zbog nekih dešavanja iz prošlosti, našem klubu je zabranjeno prisustvo publike, ali je dozvoljeno da prisustvuju djeca do 14 godina. „Zvezda“ je pozvala mlade navijače iz Srbije i Republike Srpske da dođu na ovaj meč, i, naravno, rado smo prihvatili njihov poziv. S obzirom da mi imamo i odličnu saradnju sa našim Fudbalskim klubom Vlasenica, prijavljivanje je išlo preko njih, pa na utakmicu ne idu samo navijači Zvezde, nego i nekih drugih klubova, ali nama to ne smeta. U pratnji je desetak starijih, roditelja i ljudi iz Udruženja navijača. S obzirom da na deset mališana ulazi i jedan odrasli, neki od nas neće moći biti na utakmici, ali nama je nabitnije da sve protekne u najboljem redu. Iako je ovo jedna velika obaveza, mi ćemo se potruditi da za sve mališane ovo bude jedno nezaboravno iskustvo, a da sve bude bezbjedno i protekne bez problema. Moram istaći da je za svako dijete pripremljen lanč paket, osvježenje, grickalice, a da sve to, pa i put, finansira naš najvoljeniji klub“, ističe Nenad Lelek, predsjednik vlaseničkog Udruženja navijača Crvene zvezde.

Petnaestogodišnja Ana Mišić srećna je što je dočekala jedan pravi navijački odlazak na utakmicu.

„Godinama čekamo da napravimo Zvezdino veče i da putujemo zajedno na neku utakmicu, i sad nam se, bar jedna, želja ispunjava. Vjerujem da će naš klub pobijediti, a nadam se da ćemo imati priliku da upoznamo neke od Zvezdinih igrača. Ja bih najviše voljela da upoznam Miloša Degeneka, jer sam prošle godine s njim razgovarala putem zum aplikacije“, priča Ana koja je dres u kome je krenula na utakmicu dobila kao mala djevojčica.

Rastko Popović je vatreni navijač crveno-bijelog kluba i priželjkuje ubjedljivu pobjedu Zvezde.

„Na Zvezdine utakmice sam već nekoliko puta išao sa porodicom, ali sigurno je da će ovaj odlazak sa mojim drugovima i drugaricama, drugim navijačima, biti poseban. Volio bih da Zvezda pobijedi sa 3:0“, kaže mladi Popović, nestrpljiv da krene put Beograda.

Četvorogodišnji Pavle Stanimirović je premali da bi išao na utakmicu, ali je, u dresu sa imenom Pavkova na leđima, ispratio svoje starije drugare.

Udruženje navijača Crvene zvezde u Vlasenici ima oko 150 članova. U proteklih godinu dana od kada su osnovani, u saradnji sa klubom su proveli nekoliko akcija, a posebno treba istaći da je beogradski klub na početku pandemije poslao desetak paketa pomoći za članove Udruženja starije od 60 godina i da je organizovao onlajn druženje Miloša Degeneka sa vlaseničkim osnovcima.

Poslije svega, nije ni čudo što svaki navijač najtrofejnijeg srpskog kluba tvrdi: “Zvezda je život, sve ostalo su sitnice!”