XS
SM
MD
LG

Kupinci započeli pripreme

Šampionske ambicije Kupinova

 

Verujemo u lokal patriotizam

  Fudbalski klub Kupinovo započeo je zvanično s pripremama pred novu sezonu u Opštinskoj ligi Pećinci. Pravog odmora za fudbalere ovog kluba i nije bilo: Kupinovo je učestvovalo nedavno na turniru u Skeli (kod Obrenovca), a prošlog vikenda u Prhovu je pobeđena domaća Mladost 1935 6:4.

  Opšte je poznato da su ambicije Kupinova pred takmičarsku 2021/2022. godinu šampionske. Da bi one imale osnovu, stvara se, igrački kadar vredan poštovanja.

  - Za sada imamo dvanaest novih fudbalera - raportira sportski direktor Marko Lakatoš - To su: Danijel Vukić, Jovica Jovičić, Ivan Jeftić i Dimitrije Gavrilović (Kameni, Ašanja), Miloš i Slobodan Mihajlović (Graničar, Obrež), Borislav Milutinović (OFK Brestač), Aleksandar Petrović (Sloboda, Donji Tovarnik), Aleksandar Ostojić (Budućnost, Dobanovci), Milan Arsenijević (Bežanija), Stefan Radošević (Borac, Progar) i Veljko Budimčić (Mladost 1935, Prhovo). Aktivnosti uprave kluba nisu bile usmerene samo na stvaranje što jačeg igračkog kadra. Uslovima koje imamo za rad ne mogu se pohvaliti ni klubovi daleko jačeg ranga. Ipak, poslova uvek ima. Dosta pažnje se posvećuje i radu s mlađim kategorijama. Problem je što nam deca nisu sve istog godišta. U svakom slučaju, može da se kaže da se fudbal definitivno vraća u Kupinovo i da ima budućnost. Najbitnije je da se vrati lokal patriotski duh među igračima i da se ne ide nepotrebno u druge klubove za neke sitnice.

  Veliki optimista je i Nenad Vukić. Standardni je prvotimac, kapiten, ali izuzetno aktivan i van terena.

  - Malo koji se klub može pohvaliti onim što ima Kupinovo – ističe Vukić – Ogromna većina igrača je iz sela i svi smo približnog godišta , oko 21 ili 22 godine. Sve je to od ogromne važnosti, jer ćemo se lakše okupljati za treninge. Posle nekoliko godina, polako sklapamo kockice, kako bi se konačno plasirali u veći rang i tamo ostali dugi niz godina.

  Pred trenerom Draganom Kurjačkim i njegovim igračima je osnovno pitanje: kako na najbolji način iskoristiti pripremni period i što spremnije uđi u trku za bodove.

  - Treniraće tri puta nedeljno, a posle 14 dana očekuju nas prve kontrolne utakmice – kaže trener Kurjački – U ovom trenutku je poznato da ćemo imati mečeve protiv Bežanije i Srema iz Jakova. Da budem iskren, ne vidim konkurente u našoj borbi za prvo mesto i u našoj nameri da se konačno plasiramo i viši rang, gde se igra malo kulturniji fudbal.

Pripreme su zvanično počele

Marko Lakatoš, sportski direktor

Mnogo obaveza na leđima Nenada Vukića

Dragan Kurjački, trener