XS
SM
MD
LG

Druženje sportskih novinara u gradu na Moravi

Novinari za okruglim stolom

Sportski novinari Regiona Zapadne Srbije redovno održavaju drugarskeodnose iskazane kroz susrete i druženja u svojim gradovima. Pre desetak dana bili su zajedno novinari Kraljeva i Užica. Susret je bio u gradu na Đetini.

I sada se susret dogodio pokraj reke, ovoga puta pored Zapadne Morave. Domaćin je bio doajen sportskog novinarstva Aco Stefanović, dugogodišnji dopisanik lista Sport iz Čačka i okoline. Druženje je počelo nešto pre podneva a na "sastanku" su bili potpisnik ovih redova iz Kraljeva i predstavnici sportske sedme sile iz Užica Zorica Đoković Irić i Dragan Pejić i Zoran Kanački.

lija Katić i Radonjić (sa unukom)

Goste je, u daleko poznatom kafiću "Kod Vrcala" stecištu okupljanja uglavnom sportista Čačka, dočekao upravo Aco Stefanović.
- Drago mi je da vas vidim jer sam sa velikim oduševljenjem primio dojavu da ćete biti moji gosti. Drago mi je da redovno održavamo drugarske odnose da se posećujemo i to je prilika da popričamo o svemu i onome što je bilo i što će biti - rekao je Aco.
Bila je to zaista prilika da se svi podsete na lepe dane kada je pisana reč, pre svega, bila veoma značajna kada su u pitanju sportska zbivanja na terenima i oko njega.

TV As na zadatku

Iz Kraljeva je u posetu čuvenom Acu došao i Ilija Katić nekadašnji fudbalski reprezentativac.
- Načuo sam da su svi novinari pa i domaćin simpatizeri Partizana - kaže u šali popularni fudbaler, pa sam odlučio da i ja pozdravim doajena koji je svojevremeno pisao i o meni . 
Slučaj je hteo da je Ilija na šetalištu sreo srodnu dušu i dugo razgovarao sa Radonjićem nekadašnjim asom FK Borac

Ovo druženje novinara zabeleženo je kamerom TV Lav iz Užica sa izjavama svih aktera. Na kraju dogovoreno je i druženje u nekom od gradova u kojima na najbolji način bitišu Udruženja sportskih novinara Niš, Kruševac, Kraljevo, Gornji Milanovac...
A u Čačak ćemo opet u oktobru, tada će Aco proslaviti devedeseti rodjendan - dobacio je na kraju Dragan Pejić.