XS
SM
MD
LG

Partizan preko Zvezde do finala Kupa Srbije

Ragbisti Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije u ragbiju 13 pošto su posle preokreta eliminisali večitog rivala, Crvenu zvezdu – 32:24 (14:16). U verovatno najboljoj utakmici ove sezone, crno-beli su na stadionu SC Inge na Zvezdari još jednom pokazali zbog čega su prvi favorit za osvajanje svih trofeja.

Izabranici Admira Hadžića su i treći put ove godine odneli skalp do skoro nepobedivoj Zvezdi kojoj nije pomoglo ni pojačanje iz Škotske, Fergus Simpson. Doduše, ovaj trijumf ostvaren je teže nego prethodna dva, ali ovo je i prvi put posle dugo vremena da je Partizan ušao kao favorit u duel sa večitim rivalom.

Ishod je mogao biti drugačiji da su početni naleti ragbisti aktuelnog prvaka Srbije iskoristili da steknu veću prednost. Međutim, posle dva početna eseja – Čengaja i Štrpca, odnosno vođstva od 10:0, crveno-beli kao da su stalno dozvoljavali ljutim protivnicima da se vraćaju rezultatski.

Najzaslužniji za to je bio Đorđe Stošić koji je sa tri eseja predvodio crno-bele do preokret, koji je kompletiran početkom drugog poluvremena. U međuvremenu, Zvezda je ispustila i prednost 16:4 u prvom delu igre, dok je u nastavku propušteno i vođstvo 24:20.

Bez sumnje ulogu u porazu imao je i crveni karton Aleksandra Đorđevića, pa su umorni crveno-beli dozvolili rivalu da do kraja slavi sa najvećom razlikom na meču – 32:24. Pored Stošića, velike zasluge za plasman u finale imali su i Dragan Janković i Aleksandar Pavlović.

Proteklog vikenda igran je i odloženi meč 1. kola Prvenstva Srbije – Radnički je u Nišu savladao Dorćol Tigrove 38:34 (18:10). U poslednjim trenucima, utakmicu je reši Vukašin Šćepanović, iako se činilo da će gosti odneti pobedu vrednu plasmana u Super Ligu. Nakon ovog rezultata, plasman u elitu još nije rešen, tako da će oba Radnička, niški i beogradski, kao i Dorćol voditi bitku za ulazak u Super Ligu.

Na terenu za vikend takođe su bile i mlađe kategorije. U Paraćinu, Partizan je u konkurenciji domaćina Cara Dušana Silnog i Crvene zvezde osvojio Kup Srbije za igrače do 19 godina starosti.