XS
SM
MD
LG

Škot Fergus Simpson u Zvezdi!

Škotski ragbi 13 reprezentativac Fergus Simpson (19) novo je pojačanje Ragbi liga kluba Crvena zvezda. Simspon u Srbiju stiže nakon izuzetno uspešne juniorske karijere, braneći boje između ostalog Njukasla i Brizbejna.

Njegov dolazak pomoći će crveno-belima da pokriju u timu nedostatak igrača zbog povreda i COVID situacije. Generalni direktor Zvezde Kolin Klejveg nije krio zadovoljstvo dogovorenim pojačanjem.

- Fergus i njegov otac sa nama su u kontaktu još od početka godine. Kroz brojne razgovore obe strane su shvatile koliko je međusobna saradnja pravo rešenje i jako smo zadovoljno što ovako kvalitenog i mladića i igrača dobijamo u nastavku sezone – rekao je Klejveg.

Mladi Škot je već pre tri godine bio u Srbiji, braneći boje reprezentacije na Evropskom prvenstvu za juniore u Beogradu.

- Zahvalan sam na prilici da napravim novi iskorak u karijeri. Jedva čekam da upoznam saigrače i da se zajednički borimo za nove titule – izjavio je Fergus.

U ovoj sezoni, Crvena zvezda brani duplu krunu u domaćim okvirima, dok će se u Balkan Super Ligi boriti za povratak na tron koji je prošle godine prepušten večitom rivalu – Partizanu.