XS
SM
MD
LG

Superligaši povucite odluku

Aleksandar Čeferin

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je danas da klubovi osnivači Superlige još imaju vremena da se predomisle.

"Ima još vremena da promijenite svoje mišljenje", poručio je Čeferin na kongresu UEFA, obraćajući se vodećim ljudima 12 klubova osnivača Superlige Evrope.

Dogovor o osnivanju Superlige postigli su Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

"Napravili ste ogromnu grešku. Ali, svi prave greške", naveo je Čeferin.

On se posebno obratio vlasnicima engleskih klubova:

"Gospodo, napravili ste veliku grešku. Neki bi to nazvali pohlepom, neki prezirom, arogancijom ili potpunim ignorisanjem engleske fudbalske kulture, ali to nije važno. Ono što jeste važno je da imate vremena da promijenite mišljenje. Navijači u Engleskoj zaslužuju da vi ispravite svoje greške, oni zaslužuju poštovanje", kazao je Čeferin.

Prvi čovek UEFA je dodao da je izgledno da će uslijediti pravna borba koju ta organizacija "ne može da izgubi".

I predsjednik FIFA Đani Infantino izjavio je danas da ta organizacija ne prihvata projekat Superlige i da će klubovi potpisnici snositi posljedice.

"Nema ni zrna sumnje da FIFA odbacuje projekat Superlige. Tih 12 klubova će morati da snose posljedice. Oni su disidenti postojećih institucija", rekao je Infantino koji se obratio na kongresu UEFA.

Infantino je naveo da neće biti razumijevanja za one klubove koji se premišljaju. "Ili si unutra ili napolju. Ne možeš biti pola unutra, a pola napolju", kazao je Infantino, koji je poput Čeferina zaprijetio isključenjem igrača iz međunarodnih i reprezentativnih takmičenja.

Izvor:vijesti.me