Derbi meč sremskog fudbala

Sremac pred velikim ispitom

Po nepodeljenom mišljenu, prvi prolećni vikend u Međuopštinskoj ligi Srem – Istok obeležiće utakmica u Deču, između domaćeg Sremca i Radničkog iz Iriga. U nastavak prvenstva ovi timovu ulaze osetno pojačani i sa velikim ambiijama – stići i prestići Srem iz Sremskih Mihaljevaca, lidera na tabeli. Trenutan položaj ekipa pri vrhu tabele: 1. Srem (Sremski Mihaljevci), 2. Radnički (Irig) 34, 3. Sremac (Deč) 31, 4. Polet (Novi Karlovci) 31, 5. Napredak (Žarkovac) 28, 6. Graničar (Obrež) 27 bodova i tako dalje.

Čelnici Sremca, tokom zimske pauze, osetno su pojačali igrački kadar. Prijateljske utakmice su pokazale da kvalitet postoji. Ali, takmičarski mečevi su nešto drugo.

- Pripreme Sremca u protekle u odličnom ritmu i još boljoj atmosferi – istiće trener Danko Žutić – Kod igrača su bili vidljivi izuzetni entuzijazam i zalaganje. Nakon mesec dana rada, možemo biti zadovoljni kako se 12 novih igrača uklopilo u kolektiv. Tome je, naravno, umnogome doprinala i sama sredina, odn. Deč, koja zna šta je „pravi fudbal“. Svi se nadamo da će, u prvom vikendu marta svi uživati u pravoj igri. Radnički iz Iriga je vrlo dobra ekipa, koju predvode iskusni fudbalski poslenici. Očekujemo da u nedelju pobedi bolji. Nemamo ništa preotiv da to bude Sremac.

U jesenje delu prvenstva, mladi golman Mihailo Šljukić bio je jedan od najzaslužnijih što je Sremac „prezimeo“ na poziciji, koja dalje realnu osnovu da se pokuša „nešto više“.

- Već na startu prolećnog dela sezone veliki derbi – kaže Mihailo Šljukić – Dočekujemo ekipu koja ima iste ambicije kao i mi. Pred nama je obaveza da ostavimo što bolji utisak i da iskoristimo prednost domaćeg terena. Svima je jasno da ćemo do bodova doći, samo ako svako od nas da svoj maksimum.

 

Poslednji trening pred derbi kola

Trenere Danko Žutić i Mihailo Šljukić