XS
SM
MD
LG

Futsal klub Crvena Zvezda pred velikim izazovima

Nakon osvojene titule prvaka Srbije u futsalu Crvena Zvezda je imala premijerno učešće u Ligi šampiona, gde je za protivnika dobila prvaka Francuske, Asner Vilnev, sa svetski poznatim zvezdama, Portugalcima Rikardinjom i Koeljom, francuskim reprezentativcima Mohamedom, Lutinom i Belhađom, kao i srpskim internacionalcem na golu Aksentijevićem. Iako su pružili veliki otpor, eliminisani su iz daljeg takmičenja rezultatom 7:3, a o snazi šampiona Francuske govori i podatak da su u drugom kolu Lige šampiona, proteklog vikenda, bili bolji od Italijanskog prvaka Pezara i kvalifikovali se u osminu finala najeminentnijeg takmičenja na kontinentu.
Tim Crvene Zvezde našao se u Parizu zahvaljujući donaciji kompanije CarGo Technologies i agilnom predsedniku kluba Aleksandru Vučiću, međutim finansijski problemi izazvani pandemijom COVID - 19 nisu mimoišli ni našeg šampiona. U tekućem prelaznom roku klub je jedan za drugim napustilo 6 igrača, kao i trener Miloš Alilović koji je sa reprezentativnim golmanom Jakovom Vulićem prešao u ambiciozni FON. Potom se odlasci ređaju kao na traci, pa su reprezentativci Lazar Milosavljević i Andreja Stojčevski otišli kod lidera na tabeli u Novi Pazar. Još jedan reprezentativac Davor Popović je zajedno sa Stefanom Stanojevićem pojačao trećeligaša Novi Sad, a kapiten i vođa šampionske ekipe, Marko Perić, u drugoligaš Loznicu grad. Tako se prošlogodišnji šampion našao u nezavidnom položaju, kako finansijskom tako i igračkom. 
Boris Golijan, podpredsednik kluba, nam je preneo najnovija dešavanja, gde smo saznali da je materijalna situacija teška, a evo i njegovih reči - Čekamo odgovor od par jakih kompanija, nadamo se da će bar neka od njih postati sponzor. Usled situacije prouzrokovane pandemijom Korona virusa kako u svetu tako i u našoj zemlji, a koja se odrazila i na sport, naš klub se susreo sa znatno umanjenim prihodima od sponzorstava i donacija koja predstavljaju jedini izvor finansiranja. Usled nemogućnosti da obezbedimo dovoljno sredstava da bismo zadržali postojeći igrački kadar došlo je do prekida saradnje sa većim brojem igrača i trenerima koji su u prethodnoj sezoni našem klubu doneli šampionski pehar i obezbedili učešće u Ligi šampiona. 
Zatim u dahu nastavlja - Obzirom na veoma nepovoljne ekonomske prilike i neizvesnost koje je pandemija donela, pred našim klubom je težak period u kome nam predstoji pokušaj pronalaženja novih preduzeća i prijatelja sporta, a koji bi svojim donacijama i sponzorstvima pomogli da konsolidujemo klub i da se u narednom periodu vratimo na šampionske staze. Takođe, pred nama je izbor trenera i formiranje nove grupe igrača koji bi dostojno reprezentovali grb Crvene Zvezde. Nadamo se da ćemo uspeti u tome i da će se Crvena Zvezda uskoro vratiti na mesto koje joj i pripada. Ovim putem pozivam sve zainteresovane privrednike i kompanije koji bi želeli da postanu deo našeg kluba, da nam se jave, a mi smo spremni da ostvarimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. - reči su na kraju besede podpredsednika kluba. 
Nadamo se da će se sponzori javiti i da će se jedna lepa futsal priča nastaviti na najvišem mogućem nivou, a rukovodstvu Crvene Zvezde želimo od srca da te svoje namere i ostvari.


13 .kolo Prva Futsal liga
Vinter sport : FON
Ekonomac : Zemun Samo pravo
Kalča : Vranje
Crvena zvezda : Nova Pazova
Konjarnik : Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 12 10 1 1 31
2 Novi Pazar 12 8 2 2 26
3 Vranje 12 8 1 3 25
4 Vinter sport 11 8 0 3 24
5 Crvena zvezda 12 5 1 6 16
6 Konjarnik 12 5 1 6 16
7 Kalča 11 5 0 6 15
8 Zemun Samo pravo 12 4 1 7 13
9 Nova Pazova 12 2 0 10 6
10 Ekonomac 12 0 1 11 1