XS
SM
MD
LG

Sjajni "Orlovi" do boda u Kreteju!

Slavlje reprezentativaca Srbije - foto: Rukometni savez Srbije

Reprezentacija Srbije remizirala je sa selekcijom Francuske 26:26 (15:12) u drugom kolu grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj. Odbrana Vladimira Cupare (13 ukupno) u poslednjim sekundama meča sačuvala je veliki bod timu selektora Tonija Đerone, koji sa velikim šansama za prvo mesto u grupi nastavlja kvalifikacioni ciklus 13. januara protiv Grčke u Zrenjaninu.

Briljirali su srpski reprezentativci od samog starta (1:4), na poluvremenu vodili +3, kao i u 45. minutu (18:21), ali su "Trikolori" uspeli da se vrate u život i na kraju dođu do prilike da se bore za oba boda. U poslednji minut ušlo se sa rezultatom 26:26, "Orlovi" nisu realizovali napad posle tajm-auta selektora Đerone, ali se trijumfu svetskih šampiona iz 2017. godine ispostavio sjajni Cupara.

FRANCUSKA - SRBIJA 26:26 (12:15)

FRANCUSKA: Žerar 6 odbrana, Pardan 1 odbrana - Fabregas 5, En Gesan 4, Deska 4, Karabatić 3, Remili 3, Gigu 2, Mae 2, Mem 2, Lagard 1, Abalo, Dipanda, Port, Turna, Ričardson.

SRBIJA: Cupara 14 odbrana, Milosavljev (1 sedmerac) - Marsenić 8, Đorđić 6, Radivojević 4, Orbović 2, Šotić 1, Kukić 1, Obradović 1, Vorkapić 1, Kolaković 1, Nikolić 1, Abutović, Abutović, Popović, Pešić, Sretenović.

Najefikasniji u našem timu bili su Mijajlo Marsenić sa osam i Petar Đorđić sa sedam golova, dok je Bogdan Radivojević postigao šest golova.

Selektor reprezentacije Srbije, Toni Đerona, bio je prezadovoljan urađenim u Kreteju:
- Pokazali smo da sa dobrom odbranom možemo da ostvarimo pozitivan rezultat protiv svakoga. Imali smo dobre momente u napadu, ali odbrana je bila ključ svega, Cupara na golu, važan sedmerac Milosavljeva. Neću da izdvajam ni jednog igrača, bitan je tim i timski duh. Ko god da je na terenu, da li 50 minuta ili zbog jedne lopte, da pruži sve od sebe. U takvoj situaciji i moj posao je lakši. Pokazali smo odlične partije protiv jednog super tima koji putuje na Svetsko prvenstvo u Egipat i siguran sam da ćetamo uraditi nešto veliko - rekao je Đerona.