XS
SM
MD
LG

Retrospektiva: Super B liga "Sever - Centar" - 7. kolo

14.11.2020. – 21:00 RK Voždovac 2012 – RK Jedinstvo 33:21 (13:11)

Rukometaši Voždovca su u okviru 7. kola Super B lige „Sever - Centar“ dočekali „fenjeraša“ iz Novog Bečeja i ubedljivo slavili rezultatom 33:21 (13:11). Trener Voždovca Bojan Ćirić je najavljivao jako tešku utakmicu gde je Jedinstvo želelo da potraži „slamku“ spasa i ubeleži prve bodove. Beograđani to nisu dozvolili, pružili su sjajnu partiju i sada ih ovaj veliki trijumf kotira na 4. mestu (Mačva ima utakmicu manje). Krenuli su „Spartanci“ serijom 5:0 ali Zoltan Ivanica nije zatražio tajm aut već se Jedinstvo „samo“ konsolidovalo i smanjilo na 8:5 u 18. minutu preko Spasojeva. Domaćin je poveo ali je do poluvremena pružena nešto lošija igra što su gosti kaznili i na desetominutni odmor otišli sa -2. Drugi deo apsolutno je pripao ekipi koju vodi Bojan Ćirić što govori 50. minut kada je utakmica bila odlućena (28:17). Do kraja šansu su imali i mlađi „Spartanci“ koji su iskoristili priliku te je Voždovac sačuvao bodove. Kod gostiju Ivan Spasojev je bio raspoložen za igru i upisao je 5 pogodaka. Kod domaćina po 5 puta u listu strelaca su se upisali Lazar Ristić i Bojan Mitrović a za igrača utakmice proglašen je golman Dario Maslić. Arbitražu su vršili Nikola Musić i Stevan Đurašinović iz Vrbasa. Kontrolor je bio Zoran Tijanić iz Železnika.

14.11.2020. – 18:00 RK Vrbas Petrol – RK Ub 27:30 (15:17)

Rukometašima Vrbasa i dalje ne ide. U okviru 7. kola Super B lige “Sever - Centar” sastali su se sa novajlijom sa Uba gde su u hali CFK “Drago Jovović” bili poraženi rezultatom 27:30 (15:17). Krenuli su Vrbašani solidno preko Mićunovića i Mirkovića ali u 11. minutu poravnava Rogić a potom do poluvremena Ubljani ne ispuštaju prednost. Veselin Kilibarda je na desetominutnom odmoru imao šta da kaže svojim igračima koji nisu odigrali onako kako je želeo ali dubioza je nastavljena i u drugom poluvremenu. Držali su se domaći do 37. minuta a onda je Ub krenuo nešto ofanzivnije i u 41. minutu imao 19:22. Od tada Vrbas nije imao rešenja za odbranu gostiju te je na “silu” postizao golove. U 56. minutu moglo je da se kaže da je utakmica rešena (24:28) i da će bodovi na kraju pripasti ekipi Uba koja je sada kotirana na 9. mestu sa 2 pobede, jednim remijem i 4 poraza. Kod domaćina najraspoloženiji je bio kapiten Martin Samardžić koji je postigao 11 golova. U gostujućoj ekipi Goran Radovanović je bio precizan 9 puta dok je 6 golova dodao Nenad Rogić. Igrač utakmice bio je golman Aleksandar Milekić koji je imao sjajno veče. Utakmicu su sudili Zoran Popov iz Mokrina i Goran Ristić iz Kikinde. Delegat je bila Danijela Kosanović iz Sombora.

14.11.2020. – 20:00 RK Morava – RK Kolubara 25:26 (11:9)

Rukometaši Morave iz Velike Plane dočekali su jedinu neporaženu ekipu Super B lige “Sever – Centar”. U pitanju je glavni pretendent za ulazak u Arkus ligu, Kolubara. Iako je Morava od početka takmičenja u problemima ovoga puta su pružili solidnu igru. Falio je Vlada Antić koji važi za predvodnika uz Nenada Tasića. Inače, Vlada Antić nije nastupio na ovoj utakmici zbog nesportskog ponašanja na utakici protiv Uba kada je kako stoji u saopštenju Super B lige nesportski nastupio prema sudiji Ivanu Veličkoviću. Iako je Morava nastupila u “okrnjenom” sastavu ipak je pružila sjajnu partiju protiv veoma kvalitetne ekipe iz Lazarevca. Gosti su utakmicu otvorili preko Vujoševića ali je ubrzo uzvratio kapiten Morave Tasić. Rezultatskku klackalicu smo gledali tokom cele utakmice, prvo je povela sa +2 Kolubara a zatim uzvratila Morava da bi na kraju prvog dela zadržala taj suficit. Morava je držala sve u svojim rukama tokom celog drugog poluvremena. Miloš Genčić je sjajno branio a veliki pad se desio bukvalno pred sam kraj utakmice kada su Stamenković i Vujošević postigli pogotke te primorali Moravu da juri rezultat. Gol za izjednačenje je postigao Tasić gde su mnogi pomislili da je ovo kraj. Prste je umešao Lazar Panovski i doneo veliku pobedu Kolubari koja je i dalje drži na 1. mestu. Domaćinu sedmerci nisu išli, od 11 iznuđenih tek 7 je završilo u golu Kolubare što može da bude glavni problem za ovaj poraz. Kolubara je imala 6 a postigla je 5 golova. U domaćoj ekipi po 6 puta su se upisivali Zoran Đurković, Miloš Mirković i Nenad Tasić. U gostujućoj ekipi 8 golova je dao Lazar Panovski kao i Nikola Stamenković koji je proglašen za igrača utakmice. Sudije na utakmici bile su iz Novog Sada, Branko Radaković i Nikola Bakmaz dok je kontrolor bio Dejan Vukićević iz Beograda.

14.11.2020. – 19:00 RK Jugović – RK Sivac 69 28:28 (14:16)

Rukometaši Jugovića su u svom „Hramu“ rukometa dočekali ekipu Sivca i odigrali nerešeno 28:28 (14:16) što je iznenadilo mnoge ljubitelje rukometa. Iako je na ovoj utakmici bio Jugović blagi favorit, Sivac je došao u Kać da pokaže svoju moć, i u tome je uspeo. Od samog početka gosti su bili dominantni gde igrači Predraga Topića nisu imali načina da prekinu sjajan niz golova. Poveli su gosti 0:3 a u 12. minutu je ponovo Jugović bio na nerešenom rezultatu gde je pokušao da preokren. Ponovo su gosti krenuli u svom ritmu. Marko Čabai se kratko zadržao na klupi kao trener pa je ubrzo postao igrač i može se reći veoma pomogao ekipi Sivca. Do poluvremena Jugović nije imao mnogo raznovrsnih napada, obično se to završavalo na mladom Dragoljeviću. Iako su Kaćani odigrali loše prvo poluvreme sve je naslućivalo da će u drugom biti malo drugačiji ali opet su nastavili u neprepoznatljivom izdanju. Sivac je napadao sa svih  pozicija a Borislav Milovanović nije uvek imao rešenje za te raznovrsne napade. Neizvesnost je vraćena u 48. minutu (23:23) ali je opet Sivac krenuo ofanzivno i imao sve o u svojim rukama. Viđena je i triler završnica gde su gosti ispali u odbrani i dosuđen je sedmerac u korist Jugovića. Iskoristio ga je Dušan Mirić. 15 sekundi pred kraj utakmice klupa Sivca je zatražila tajm aut gde je traženo rešenje kako doći do 2 boda. 10ak sekundi je kružila lopta a zatim je upućen udarac ka golu gde je pogođena stativa. Ostalo je još 7 sekundi do kraja gde je napad imao domaći tim, golman je izbacio nešto lošiju loptu, gosti su je uhvatili i uputili je ka golu Jugovića ali bezuspešno. Na kraju podela bodova u „Hramu“. Kod gostiju najefikasniji je bio Marko Čabai sa 9 golova dok je 6 upisao Lazo Beslać. U domaćem sastavu Zdravko Dragoljević je bio precizan 13 puta i time je proglašen za najboljeg pojedinca utakmice. Utakmicu su sudili Branislav Nenadić i Darko Stefanović. Delegat je bio Ivan Mandić.

14.11.2020. – 16:30 RK Inđija – RK Lavovi BP 33:35 (18:17)

U Inđiji je odigran pravi derbi gde su se sastali rukometaši Inđije i Lavova iz Bačke Palanke. Posle 60 minuta Lavovi su slavili posle preokreta 33:35 (18:17). Krenuli su Lavovi ofanzivno preko Stanojeva i Uroševa ali je ubrzo Inđija poravnala (3:3) preko Balića. Odmeravali su se igrači oko 10ak minuta a prvu seriju su domaći napravili u 15. minutu (3:0) i došli do rezultata 10:7. Malo je poljuljalo to Lavove ali kasnije su uspeli da se konsoliduju i smanje na -1 i tako odu na desetominutni odmor. U drugom delu bilo je neizvesno do 46. minuta a zatim Lavovi preuzimaju odgovornost i dolaze prvi put do +3 (27:30 – 52. minut) gde su održavali tu prednost do kraja utakmice. Inđija je zapretila u 59. minutu kada je smanjila na -1 ali je ubrzo “opalio” Petrović i rešio pitanje pobednika. Kod domaćina najefikasniji je bio Đorđe Gamber sa 8 golova dok ga je sa 6 ispratio Ognjen Jevtović. Kod gostiju Strahinja Petrović je postigao 11 golova, Đorđe Stanojev je dodao 9. Za igrača utakmice proglašen je Vukašin Petković koji je bio nerešiva enigma za domaćina. Utakmicu su sudili Nikola Ilić i Ivan Veličković dok je delegat bio Zoran Černoh.

06.12.2020. – 13:00 RK Smederevo – RK Mačva 32:23 (15:9)

U zaostaloj utakmici 7. kola Super B lige "Sever-Centar", rukometaši Smedereva su briljantnom igrom deklasirali četvrtoplasiranu Mačvu iz Bogatića rezultatom 32:23, poluvreme 15:9. Ovo je trebalo da bude derbi dve ekipe koje sa Kolubarom i Jugovićem imaju najviše aspiracije u ovogodišnjem šampionatu. Da bi neka utakmica bila okarakterisana kao derbi trebalo bi da se sudare dve ravnopravne ekipe. To u Sportskoj hali u Smederevu nije bio slučaj. Smederevljani su u svim elementima igre nadvisili rivala. Kakav-takav otpor rukometaši Mačve pružali su u prvih desetak minuta do rezultata 4:4. Posle toga usledila je maestralna igra domaćih. Odbrana je funkcionisala kao švajcarski sat, a u napadu, pre svih, Jokić, Drobnjak i Bojić rešetali su mrežu rivala. Slika se na terenu nije promenila ni u drugih 30 minuta. Aleksandar Martić je spustio roletnu na gol, a gosti u odbrani nisu imali rešenja za raznovrsnu igru domaćih. Sve što krasi rukometnu igru demonstrirali su izabranici Nenada Martića. Prava je šteta što je utakmica odigrana bez gledalaca. Imali bi šta da vide i čemu da se raduju. Pokušavali su gosti da smanje ubedljivo vođstvo Smederevljana, ali bez uspeha. Najefikasniji igrač na utakmici bio je kapiten domaćih Marko Jokić. Postigao je 15 golova, 7 sa linije penala i 8 iz igre. Milutin Bojić, levoruki bek Smedereva odigrao je prvu utakmicu u dresu Smedereva u Kupu sa Šamotom, a prvu prvenstvenu sa Mačvom. Postigao je pet pogodaka, koliko i Drobnjak, i u dobroj meri doprineo odličnoj igri Smedereva u oba smera. Pored Jokića, Drobnjaka i Bojića, odličan u ekipi Smedereva bio je golman Martić sa dva zaustavljena sedmerca i 11 odbrana. Kod gostiju najjača karika bio je Srđan Jevđenović sa 8 pogodaka. Utakmicu su sudili Dušan Cvetković i Igor Nikolić iz Leskovca dok je delegat bila Ivana Jovanović iz Zaječara.

Super B liga “Sever - Centar” – 7. kolo

RK Voždovac 2012 – RK Jedinstvo 33:21 (13:11)
RK Vrbas Petrol – RK Ub 27:30 (15:17)
RK Morava – RK Kolubara 25:26 (11:9)
RK Jugović – RK Sivac 69 28:28 (14:16)
RK Inđija – RK Lavovi BP 33:35 (18:17)
RK Smederevo – RK Mačva 32:23 (15:9)


Jedinstvo 35 : 40 Morava
Smederevo 35 : 33 Vrbas Petrol
Voždovac 2012 19 : 29 Jugović
Mačva 31 : 29 Inđija
Kolubara 28 : 25 Lavovi BP
Ub 34 : 31 Sivac 69
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jugović 22 18 2 2 38
2 Smederevo 22 18 1 3 37
3 Kolubara 22 15 3 4 33
4 Voždovac 2012 22 10 4 8 24
5 Sivac 69 22 8 5 9 21
6 Inđija 22 9 1 12 19
7 Ub 22 8 3 11 19
8 Vrbas Petrol 22 9 1 12 19
9 Morava 22 8 2 12 18
10 Lavovi BP 22 7 2 13 16
11 Mačva 22 7 1 14 15
12 Jedinstvo 22 2 1 19 5