XS
SM
MD
LG

Izuzetan uspeh trsteničkih kuglaša u Banji Junaković

Zajednički foto sa prvenstva Srbije u Banji Junaković

Ne prođe mnogo vremena a da nas trstenički kuglaši ne obraduju velikim uspesima, bilo da je to ligaško takmičenje, pojedinačna ili ekipna prvenstva. Ovoga puta trsteničani su briljirali u Banji Junaković, gde su na Prvenstvu Srbije osvojili 6 medalja. Kuglaš Prve petoletke, državni reprezentativac i osvajač više medalja na svetskim prvenstvima Ilija Jevremović, osvojio je dve zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i kombinaciji. On je oborio 570 čunjeva a njegov saigrač u ekipi Prve petoletke Bogdan Trailović osvojio je dve srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i u kombinaciji oborivši 565 čunjeva.

Mlada i uspešna trsteničanka Kristina Trošić članica KK Singidunum, osvojila je zlatnu medalju u kombinaciji i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, ona je oborila 566 čunjeva, nedostajao joj je samo jedan čunj pa da osvoji zlato, saznajemo od predsednika i uspešnog kuglaša trsteničke Prve petoletke Ivana Trošića.

S obzirom da se treninzi ne održavaju redovno jer trsteničanima nedostaje adekvatna kuglana, ovo su izuzetni rezultati. Da podsetimo da trstenički kuglaši treniraju ali i kao domaćini svoje utakmice igraju u Kragujevcu što iziskuje troškove. I dalje očekuju od nadležnih da ispune obećanja u vezi izgradnje nove adekvatne kuglane koja bi odgovarala takmičenjima ovog i drugih viših rangova.