XS
SM
MD
LG

Riplijevski preokret Sloge za pobedu

Porazi koje je Sloga doživela na tri gostovanja uticali su da dođe do sporazumnog raskida saradnje kraljevačkog prvoligaša i trenera Saše Pavlovića. Strateg koji je Slogu vratio u KLS tako je završio misiju,a u meču sa neugodnim Napretkom iz Aleksinca sa klupe je "bele" vodio Zoran Petrović. Takođe, u timu Sloge je zaigrao i do nedavno povređeni Kostić,dok je kao najnovija akvizicija stigao iskusni Slaven Čupković.

Početak utakmice bio je jako loš po domaće. Već posle pet minuta igre gosti su imali dvocifrenu prednost 12-2,a Đorđe Simeunović je tome najviše doprineo sa sedam poena. Gosti se tu nisu zaustavili, prosto su deklasirali Slogu, pa je posle serije trojki na semaforu stajalo 24-2 za Napredak. Do kraja prve četvrtine gosti su zadržali visoku prednost 26-9.

Serijom 11-3 Sloga se vratila u život početkom druge četvrtine. Vujadinović i Samojlović su pokrenuli ekipu, počeli su "beli" da pogađaju sa distance i razlika je se topila. Činili su napor domaći da dođu do izjednačenja,ali je Napredak dovoljno iskusan tim, znalački su održavali stečeno vođstvo do odlaska na veliki odmor, 30-39.

Detalj sa utakmice Sloga-Napredak

Odličan početak drugog poluvremena imali su košarkaši Sloge. Samojlović je probio sa svih strana i u 25.minutu gosti su imali samo tripoena prednosti 42-45. Ko se tada sećao onih 24-2 za Napredak na početku meča. A onda se dogodilo i to "čudo", u 27.minutu prvo vođstvo Sloge 49-48, posle poena kapitena Mirkovića sa linije penala. Do kraja ovog perioda igralo se koš za koš i posle trideset minuta igre gosti su imali minimalno vođstvo 59-58.

Sa dve trojke na početku poslednje četvrtine (Tomašević i Samojlović), Sloga je povela66-64, ali je fantastični Đorđe Simeunović poništio taj učinak "belih" i serijom svojih koševa održavao Napredak u blagom vođstvu. Ipak, vrhunska partija kapitena domaćih Uroša Mirkovića i odlična rola mladog Tomaševića doneli su Slogi vođstvo 73-69 tačno četiri minuta pre kraja ove vrlo neizvesne utakmice. Do kraja meča Mirković i Tomašević su stavili tačku na drugu pobedu Sloge protiv veoma dobre ekipe iz Aleksinca.

SLOGA – NAPREDAK (Aleksinac) 83 - 76 (9-26,21-13, 28-20, 25-17)

Nova hala sportova u Kraljevu. Bez gledalaca Sudije: Prpa (Beograd), Matić (Kragujevac) i Kovačević (Užice)

SLOGA:Kostić 10, Petrović, Stojanović 2, Radić 8, Mirković 19, Šević, Čupković 2, Tomašević 10, Šnajder, Kone, Vujadinović 12, Samojlović 17

NAPREDAK: Šikman, Ćirković 4, N. Raičević 7, Simeunović 27, Petrović, D. Raičević 4, Drašković 2, Bogavac 18, Stanković, Veljković7, Karalić 7, Kostić