XS
SM
MD
LG

Istorijski trijumf "Traktorista" u Kupu Srbije

Foto: H.D.Vujanović

IMT je danas napravio istorijski podvig plasmanom u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Superligašem Inđijom. Čak šta više Novobeograđani su jedini predstavnik Prve lige Srbije u sledećoj rundi među timovima iz Super lige. Danas su ušli u utakmicu rasterećeno, kao autsajder na svom terenu, sa željom da se nadigravaju pa šta god to donese.
Lazović je već u 7. minutu mogao dovesti domaće u vođstvo. Izašao je sam ispred golmana, ali je sebi dao predug for i lopta je završila u naručju Novakovića. Gosti uzvraćaju u 11. minutu, Ilić je centrirao po zemlji u srce šesnaesterca, Bakić je natrčao i opalio iz prve preko gola.
Potom nastaje period igre u kojem domaći dominiraju i stvaraju, ali i propuštaju prilike. Lukić u 23. minutu, Vuković u 25. i Lazović u 32. minutu bivaju neuspešni i neprecizni iz povoljnih situacija. IMT do zasluženog vođstva dolazi u 39. minutu. Lukić je prošao po krilu i uposlio usamljenog Terzića na petercu, ovome nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.
Gosti se bude 2 minuta kasnije kada Aleksić šutira glavom sa 7-8 metara, a Blagojević bravuroznom paradom loptu izbija u korner. Posle tog udarca iz ugla Inđija izjednačuje. Naime na ubačenu loptu reaguje Aleksić, nekako čudno je zahvata i ona pod felšom u visokom luku, kraj skamenjene odbrane domaćih, završava u mreži. 
Gosti na poluvremenu prave tri izmene želeći da pojačaju pritisak na zadnju liniju IMT-a, dok kod domaćih ulazi njihova perjanica Ognjen Dimitrić. Pokazalo se da je ova jedna, ali zlata vredna izmena bila ona prava. Dimitrić je u 56. minutu izbacio samog Terzića koji pravi par koraka i strahovitim udarcem sa oko 12 metara cepa mrežu za vođstvo ˝Traktorista˝ 2:1.
Agilni Dimitrić u 67. minutu pronalazi Lazovića na svega 5 metara od gola, a on propušta da gostima zada završni udarac. Do kraja utakmice nije bilo promena i pored terenske inicijative Inđije, a sa poslednjim zviždukom, danas vrlo dobrog glavnog sudije Mitića, nastalo je neopisivo slavlje na terenu od strane domaćih igrača i rukovodstva kluba.

IMT - INĐIJA 2:1 (1:1)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Mitić Milan. POM.SUDIJE. Petrović Oliver i Dimitrijević Dejan. STRELCI: Terzić 39. i 56. min (IMT), Aleksić 42.min (Inđija). ŽUTI KARTONI: Mihajlov, Eliomar, Bakić i Radin (Inđija). CRVENI KARTON: Vuković (drugi žuti) 90+1.min (IMT).
IMT: Blagojević, Vuković, Stefanović, Lukić (Arsić), Terzić (Peralović), Jovanović (Marković), Damjanović, Radojičić, Lučić (Dimitrić), Đuričković, Lazović (Bajić).
INĐIJA: Novaković, Dimitrijević, Mihajlov, Eliomar, Marković (Bastajić), Ilić, Veličković (Obradović), Aleksić (Nešković), Purtić (Radin), Đorđević, Bakić (Čermelj).