XS
SM
MD
LG

Juniori Vojvodine iz Bačkog Gradišta vicešampioni u kuglanju

Ponovo vicešampioni države Stefan Vojnović, trener Milan Kaćanski, Gabor Kurcinak stoje, a Marko Erdeljan i Hunor Radatovič čuče

Juniori Vojvodine iz Bačkog Gradišta odbranili su lane stečeni epitet vicešampiona države u ekipnoj konkurenciji. Trener Milan Kaćanski je u nedelju, 4. oktobra, na finalnom takmičenju, koje je okupilo 13 najboljih juniorskih ekipa iz Srbije, ukazao šansu Stefanu Vojnoviću (553), Marku Erdeljanu (563), Gaboru Kutcinaku (503) i Hunoru Radatoviču (558). Ukupno su srušili 2.177 čunjeva. Ispred njih su samo vršnjaci Doline iz Padine s rezultatom 2.258, a stepenicu iza njih Jedinstvo iz Novog Bečeja sa 2.046 oborenih drva.

- Ostvarili smo uspeh vredan svake pažnje. Ponosan sam na mladiće koje treniram, jer smo mi ekipa koja nema adekvatne uslove za trening i takmičenje u svom mestu, već svakodnevno moramo da putujemo u Novi Bečej. Kada su momci izašli na stazu, zaboravili su na sve tegobe i iza sebe ostavili vršnjake iz daleko renomiranijih beogradskih klubova, Crvene zvezde, Partizana, Beograda, zatim Gornjeg Milanovca, Kostolca, Kragujevca, Kruševca... Ovo je plov vrednog rada i posvećenosti sportu koji smo izabrali, rekao nam je presrećni trener Milan Kaćanski.

Valja naglasiti da je ovo treća godina zaredom kako se bačkogradištaske „junoše“ penju na ponedničko postolje. Treći su bili 2008. kane i ove godine srugi. Time se ne završava uspeh bačkogradištanskog kuglanja sa juniorskog državnog prvenstva. U ženskoj konkurenciji šampionke su kuglašice Alimente iz Novog Sada, čije je prva zvezda Bačkogradištanka Hermina Lukač, koja je jedina prešla „kotu 600“ i s rezultatom 604 zabeležila najbolji rezultat.