XS
SM
MD
LG

Uskoro sportski auto spektakl u Vrnjačkoj Banji

Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

U organizaciji Auto moto saveza Srbije, Sportskog autokarting saveza Srbije i Opštine Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Auto moto osiguranja A.D.O, u Vrnjačkoj Banji će se od 2. do 4. oktobra po 53. put održati Srbija reli, takmičenje koje se održava od 1967. godine u Srbiji, a u Vrnjačkoj Banji je ovo po treći put.

Prema rečima organizatora za ovaj sportski auto spektakl prijavljeno je preko 40 ekipa iz Srbije, Bugarske, Mađarske i Turske, kao i zemalja u okruženju koje su najavile svoje učešće. Ovaj reli se boduje za Evropski reli trofej, za šampionat Srbije i šampionat Bugarske. Krizni štab je zbog daljeg prisustva korona virusa doneo zaključak, da se svim organizatorima sportskih takmičenja preporučuje strogo održavanje propisanih mera zaštite.

- Posle potpisivanja desetogodišnjeg ugovora preuzeli smo u ime organizatora, da budemo domaćini najstarijeg reli takmičenja najboljih domaćih i Evropskih vozača automobila. To je za nas izuzetna čast i trudićemo se svi zajedno da sve protekne u najboljem redu kao i do sada. U toku priprema i organizacije uključeno je preko 400 ljudi, uključena su i naša Javna preduzeća i ustanove, trudićemo se da i ovoga puta budemo dobri domaćini, da opravdamo poverenje i da ispunimo očekivanja, rekao je Dušan Stevanović član Opštinskog veća zadužen za sport.

Prošlogodišnji pobednik relija Dušan Borković je isto tako potvrdio svoje učešće sa suvozačem Igorom Markovićem. Prema planu i propozicijama 01. oktobra će takmičari stići u Vrnjačku Banju, tada će se obaviti verifikacija i prijem automobila i posada, a 3.i 4. oktobra će se voziti brzinske trke. Servirski park će biti lociran na parkingu Autobuske stanice u Vrnjačkoj Banji. Propisanih mera Kriznog štaba moraće da se pridržavaju i posetioci ovog relija, da nose zaštitne maske i da drže propisno rastojanje, saznajemo od organizatora.