XS
SM
MD
LG

Nikola Vukadinov u Hermina Lukač prvaci Vojvodine

Nikola Vukadinov je sa Anom Boškov postao prvak Vojvodine u disciplini tandem-miks

Umesto poslednjeg avgustovskog vikenda, kuglaška sezona je startovala prve septembarske subote. Ali, ne ekipno, već seniorskim prvenstvima u sprintu, a sutradan u disciplini tandem-miks. I odmah da dodamo da je Bačkogradištanac Nikola Vukadinov u obe discipline postao seniorski prvak Vojvodine.

U sprintu je oborio 425 čunjeva, pet manje je srušio Bečejac Čaba Zavarko, koji brani boje Jedinstva iz Novog Bečeja, a treće mesto pripalo je njegovom klupskom saigraču Norbertu Ernješiu s rezutatom 412. Pošto je takmičenje održano u novobečejskoj kuglani „Dom kulture“, domaći teren su iskoristili četvrtoplasirani Ervin Komaromi (406) i sedmoplasirani Mane Zrnić (397), jer se prvih osam takmičara kvalifikovalo za državno prvenstvo. U konkurenciji 33 takmičara, Bačkogradištanac Hunor Radatovič je s rezultatom 374 osvojio 13. mesto, a Ivan Mesaroš iz Novog Bečeja je sa 359 oborenih drva 20.

U istoj disciplini ženske konkurencije trijumfovala je Bačkogradištanka Hermina Lukač, koja brani boje novosadske Alimente, jer je oborila 392 čunja. Drugo mesto pripalo je Višnji Živanović (384) iz zrenjaninskog Banata, a treća je Vladana Obrenić (373)iz novosadske Vojvodine. Kako je na takmičenju učešće izelo deset dama, sve su izvadile vizu za državno prvenstvo.

Disciplina tandem-miks privukla je 15 parova i takmičenje je održano u novosadskoj kuglani „Alimenta“, a pobeda je pripala tandemu Ana Boškov (Banat iz Zrenjanina) - Nikola Vukadinov (Vojvodina iz Bačkog Gradišta) rezultatom 632. Paru Biljana Vuković (Radnički iz Novog Sada) i Ljubomir Kljajić (Jadran iz Golubinaca) s rezultatom 576 pripalo je drugo, a upareni kuglaši iz istih klubova Tatjana Mandić – Branislav Živanović (569) osvojili su trećemesto. (Novo)Bečejac Čaba Zavarko je u paru sa Zrenjaninkom Oliverom Čikoš osvojio četvrto mesto sa samo dvačunja zaostatka. Deset prvoplasiranih igraće na državnom prvenstvu.

- Prezadovoljni smo uspehom Nikole Vukadinova i s nestrpljenjem očekujemo povratak u prvoligašku konkurenciju. Takmičenje će startovati nastupajućeg vikenda od trećeg kola, a prva dva odložena zbog epidemiološke situacije će se naknadno odigrati. Kako nije ništa urađeno oko postavljanja novog montažnog četvorostaznog borilišta u našoj kuglani, i daljećemo domaćini biti u novobečejskoj kuglani „Dom kulture“. U subotu od 16 sati ugostićemo Jadran iz Golubinaca i pokušati da osvojimo prve bodove na startu, rekao nam je trener-igrač Vojvodine Milan Kaćanski.

U prvom kolu Bačkogradištanci su domaćini zrenjaninskom Banatu, a u drugom gostuju u Vrbasui sastaju se sa Dunavom iz Bačke Palanke. Kuglaški savez Srbije će naknadno odrediti termine dva odložena kola.

Evo i rasporeda preostalih kola jesenje polusezone Prve lige – grupa Vojvodina:

4. kolo   20. 09. 2020.  Kljajićevo: Vihor (Sombor) – Vojvodina
5. kolo   26. 09. 2020.  N. Bečej: Vojvodina–Slavija (Kovačica)
6. kolo   21. 11. 2020.  N. Bečej: Vojvodina – Hajduk (Kula)
7. kolo   28. 11. 2020.  N. Sad: 13. maj – Vojvodina
8. kolo   05. 12. 2020.  N. Bečej: Vojvodina–Spartak (Debeljača)
9. kolo   12. 12. 2020.  Kljajićevo: Kordun – Vojvodina