XS
SM
MD
LG

FK Radnik: Fudbalska groznica u dolini jorgovana

U Ušću na Ibru dugo će se pamtiti početak jula 2017. i veliku svečanost priređenu povodom izgradnje velelepnog sportskog objekta na igrališu Fudbalskog kluba Radnik. Posetioci i gosti imali su prilike da obiđu ovaj hram fudbala koji krase velike i svetle prostorije, za gostujuće, domaće igrače i delioce pravde kao i prelepo opremljen ekonomat. Bio je to dan za pamćenje ali i inicijalna kapisla za sve što je potom uradjeno.

Amblem kluba

- Ništa od ovoga ne bi bilo da nije preovladala velika želja meštana da već jednom imaju oblekat kakav i priliči ovom mestu. Zahvaljujući prijateljima kluba, sponzorima, bivšim igračima, zaljubljenika u fudbal i ljudima iz Ibarskih rudnika "Ušće" uspeli smo da sve uradimo i danas se s pravom radujemo - rekao je tada u kratkoj besedi Branko Planojević, predsednik kluba.

FK Radnik Ušće pred početak jedne prijateljske utakmice

Svi su očigledno dali svoj maksimum i od tada fudbaleri imaju prijatan kutak i odlične uslove za rad. No, na ovome se nije stalo. Za tri protekle godine godine, posle otvaranja prostorija, obavljeni su radovi na i oko stadiona.

Zasijali reflektori na stadionu

- Od otvaranja prostorija nastavili smo istim tempom pre svega na rekonstrukciji terena i tribina koje su dobile novo ruho. Trudili smo se da i ljubiteljima fudbala, našim navijačima, bude što ugodnije. Tu su plastične stolice a uspeli smo da ugradimo i reflektore našta smo posebno ponosni. Tako sada možemo treninge i utakmice da organizujemo u večernjim satima. Planova ima na pretek i nadam se da ćemo, ako nastavimo dosadašnjim tempom, to i ostvariti - dodao je Planojević.

Detalj jedne prepoznatljive akcije

I ne samo to. Provejava optimizam i kada su sportski rezultati u pitanju. Radnik je, inače, osnovan 1954. godine i nadmetao se godinama od najnižeg stepena takmičenja do nekadašnje, visoko kotirane Zapadno - Moravske lige. Do pre dve godine klub je bio stalni član Ogružne lige raškog okruga ali to je sada "daleka" prošlost. Radnik je u medjuvremenu ostvario plasman u Raško - šumadijsku zonu. A odatle se dobro vidi i Srpska liga.

U proteklih dvadesetak dana organizovano je nekoliko prijaterljskih - trening mečeva. Novi trener Radnika je mladi ali iskusni Goran Tasić koji je kao igrač bio član omladinske reprezentacije Jugoslavije. Trenersku karijeru pekao je u kraljevačkim klubovima Slogi i Metalcu. Igračka pojačanja su njegovi sugradjani Ivan Jovanović, navalni igrač, stub odbrane Nenanja Danilović i vezista Aleksandar Kolaković.

- Radnik ima kvalitetan sastav. Istina, u pauzi su ostali bez nekih igrača ali na njihova mesta došli su isto tako kvalitetni fudbaleri. Imamo odlične uslove za rad i nadam se da će kvalitetan rad dati željene rezultate - ističe Tasić.

Trener Tasić i potpisnik ovih redova Foto: Stole

To očekuje i Uprava kluba na čelu sa Brankom Planojevićem, agilnim predsednikom za koga u Ušću kažu da svi njegovi planovi imaju pokriće i uvek se ostvare. Zato niko i ne sumnja da će se njegova prognoza i ostvariti. Na njegovu radost i radovanje svih ljubitelja sporta posebno fudbala. Uostalom rudnik i sport uvek su bili asocijacija i prepoznatljiv znak za ovo mesto u dolini jorgovana na levoj obali Ibra.

SA OCA NA SINA

Predsednik Branko Planojević je sa svojim saradnicima uspeo da ostvari san svog oca Novice koji je pre dvadesetak godina upravo ovako zamišljao svoj Radnik. Njegove, tada nemoguće želje, uspeo je da ostvari njegov sin.

A OD GACA AUTOBUS

Domaćini su zadovoljni jer je do sada klub iznedrio nekoliko asova. Ipak, Dragan Mladenović - Gaco zaslužuje najveću pažnju. Karijeru je započeo u Radniku, put ga je najpre odveo u Crvenu zvezdu a potom je imao bogatu inostranu karijeru. Klub je od postotka njegovog internacionalnog angažmana ne tako davno kupio autobus.