XS
SM
MD
LG

Salašani na dobrom putu

Budućnost u VFL - JUg

Budućnost iz Salaša Noćajskog važi za dobro organizovan sportski kolektiv,. Vode ga ljudi sa jasnom vizijom. To se najbolje videlo po takmičarskoj 2019/2020. godini u Sremskoj ligi.

- Pred poslednju sezonu, u sremskoligaško društvui, znali smo jasno šta hoćemo – kaže Marko Simić, predsednik Fudbalskog kluba Budućnost iz Salaša Noćajskog – Plan nam je bio, pre svega, da poboljšamo infrastrukturu na stadionu i omogućimo igračima sve četiri selekcije što bolje uslove. To je bio preduslov za dobre uslove. Na samom početku sezone znalo se da imamo dobar tim, koji je bio spreman za najviše domete, što se na kraji i potvrdilo. Ponovili smo uspeh iz sezone 2015/2016. godine, kada smo u Vojvođanskoj ligi – Jug. Zvanično, pripreme smo započeli 26. juna, iako smo po poboljašnju epidemiološke situacije, od 1. juna, trenirali dva puta nedeljno. Zbog vanredne situacije na teritoriji naše opštine, do daljnjeg smo odložili sve utakmice, a treninge organizujemo po grupama.

  Duže vreme Budućnost igra u nepromenjenom sastavu, što je „kvalitet više“.

- Iz Podrinja su nan došli Miloš Pavlović i Nemanja Vladisavljević – nadtavlja predsednik Simić – Oporavili su nam se i Dobo i Marjanović. Prema tome, za nas je prelazni rok završen. Privodimo kraju radove ua našem „sportskom kutku“, trofejnoj Sali. U planu su asvaltiranje prilaza stadionu i parkingu, kao i postavljanje reflektora, koji bi nam omogućili da se treninzi organizuju u večernjim satima. I dalje nam je kacenat na readu s najmlađim kategorijama. Imamo kadete i pionire, koji se takmiče u ligi područnog – fudbalskog saveza. Omladinska škola broji oko 40 članova, s kojima rade Milan Minić i Goran Milovanović.

Marko SImić, predsednik FK Budućnost