XS
SM
MD
LG

U nedelju 30. jubilarna kajak-kanu regata na Savi, u Zabrežju

Vidovdanska regata na Savi, u Zabrežju - foto: M.Ašković

U nedelju, 28. juna Kajak-kanu klub ”Zabrežje”, u saradnji sa GO Obrenovac, organizovaće 30. Vidovdansku regatu na reci Savi. Tradicionalni događaj počeće u 10 sati svečanim otvaranjem nakon čega slede trke u različitim kategorijama. Organizatori navode da je ovo prvo ovogodišnje okupljanje kajakaša i kanuista, a očekuje se da će na ovoj regati učešće uzeti 25 ekipa.

Dragoslav Obadić, predsednik KKK ”Zabrežje” istakao je da se i ove godine na tradicionalnoj Vidovdanskoj regati očekuje veliki broj učesnika, međutim zbog novonastale situacije nije moguće tačno navesti broj ekipa.

- Dosadašnje iskustvo pokazuje da je učešće na organizovanim regatama uzimalo 300 takmičara - rekao je Obadić i dodao da zbog novonastale situacije izazvane širenjem korona virusa nije moguće precizirati broj ekipa koje će ove godine uzeti učešće na Vidovdanskoj regati.

On je naglasio da će na regati učestvovati veliki broj domaćih kajakaša i kanuista. 

- Na regati učešće će uzeti 65 takmičara ”Zabrežja”, biće zanimljivih trka, predviđene su novčane nagrade za trke na 200 metara i to za seniore i kanuiste i za memorijalnu trku na 2 kilometra, memorijal  ‘’Dragutin Kujundžić Gaga’’ - istakao je Obadić i dodao da će se  prilikom organizacije događaja vodilo računa o predloženim merama zaštite od širenja virusa korona.