XS
SM
MD
LG

Pakao nekada najboljeg srpskog tenisera

Nikola Gnjatović

Nekadašnji teniski prvak Jugoslavije, Nikola Gnjatović, u razgovoru za domaće  medije, otkrio je kako je tekla njegova borba za heroinom, te je priznao kada je prvi put probao.

"Prvi put sam uzeo heroin kao 21-godišnjak. Tada kreće moj pakao. Upadam u dugove, u teške narkomanske krize, počinjem krasti kako bih došao do droge", kazao je Gnjatović,

U svoje tinejdžersko vrijeme pobjeđivao je Federera, Safina, a iza leđa su mu gledaili i Ljubičić, Karlović, a bio je i všestruki prvak Jugoslavije.

"Dragan Šerer, moj prvi trener, predložio je da odem na turnir u Poreč i to je bio hrabar potez. Na iznenađenje svih ja sam taj turnir osvojio. U Poreču me je primijetio čuveni trener Goran Bubanj i doveo me u Partizan. U Partizanu sam postao prvak države u uzrastu do deset godina, a iza mene su bila i takva imena poput Ive Karlovića i Ivana Ljubičića", ispričao je Gnjatović za Nedeljnik Afera.

Međutim, ubrzo poslije toga krenuli su problemi koji su mu zaustavili obećavajuću karijeru, a Gnjatović je završio u narkomanskom svijetu kada je dobio ponudu iz Brčkog da ondje radi kao trener.

"Nažalost, družeći se s njim, nisam izdržao i prvi put sam uzeo heroin kao 21-godišnjak. Tada kreće moj pakao. Upadam u dugove, u teške narkomanske krize, počinjem krasti kako bih došao do droge. Pokušavao sam se i dalje baviti tenisom, ali nije mi išlo. U to vrijeme i porodica mi se raspala, u životu mi je bio potpuni haos. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina prolazio sam kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Bio sam ipak uporan i nisam htio dopustiti da me ta pošast pobijedi. Kroz bolničko liječenje i terapije uspio sam se izboriti i sada sam već tri godine potpuno čist", kazao je Gnjatović.