XS
SM
MD
LG

Đoković stiže u Banjaluku, pa u Sarajevo

Novak Đoković

Svjetska teniska elita, predvođena Novakom Đokovićem, dolazi u Banjaluku. Najbolji teniser svijeta okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom “Adria Tour” događaju od 13. juna do 5. jula.

“Adria Tour” će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul).

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović kaže da je ovo najveća teniska manifestacija koju je Banjaluka ikada vidjela.

–Ja se trenutno nalazim u Beogradu na intenzivnoj sam komunikaciji sa prijateljima iz Teniskog saveza Srbije koji su uključeni u organizaciju ovog velikog teniskog spektakla. Mnogo je detalja koje treba da preciziramo do početka jula, odnosno, mnogo ranije kako bi sve bilo spremno za ovaj najveći teniski događaj koji su Banjaluka i Srpska ikada imale priliku da vide. Ono što mogu da kažem u ime Teniskog saveza Republike Srpske i Teniskog kluba Mladost koji je određen da bude domaćin jednog od turnira jeste da ćemo zaista učiniti sve da budemo dobri domaćini, da uradimo sve da ispunimo propise koji su postavljeni za ovu veliku manifestaciju. Siguran sam da ćemo uz pomoć institucija Republike Srpske učini sve da ovo bude jedna velika teniska poslastica za sve ljubitelje teniskog sporta ali u za sve one koji poštuju rad našeg najvećeg sportiste ali i najvećeg sportiste svijeta Novaka Đokovića – rekao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

 

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki grend slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Učešće na “Adria Tour” je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kojem je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svijetu. U karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora.