XS
SM
MD
LG

Jedinstvo Putvevi se pridružili humanitarnoj akciji FSS

FK Jedinstvo Putevi - foto: I. Karapetrović

Akcija koju je FS Srbije pokrenuo, na inicijativu predsednika Slaviše Kokeze, sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije, u borbi protiv pandemije Kovida - 19, naišla je na veliki odjek u javnosti. U prvoj akciji prikupljeno je 30 miliona dinara, koji su uplaćeni na račun Infektivn klinike u Beogradu. Među brojnim poznatim fudbalskim imenima, trenerima, funkcionerima i klubovima, našlo se ime zonaša Jedinstva Puteva iz Užica.

Tragom ove informacije, pozvali smo predsednika Ivana Karapetrovića, kako bi se informisali na licu mesta i doznali više o humanitarnoj akciji Užičana. – Kada smo čuli za inicijativu FSS osetili smo se pozvanim da damo svoj skromni doprinos u borbi protiv svetske pandemije. Zajedno sa sportskim direktorom Aleksandrom Tadićem i članovima uprave doneli smo odluku da sa računa izdvojimo određeni iznos sredstava za ovu namenu. Moram da napomenem da sa savezom imamo dobru saradnju, i kad god smo im se ranije obratili za pomoć izlazili su nam u susret i donirali opremu ili  rekvizite – objašnjava Karapetrović.

Jedinstvo Putevi raspolažu sa zavidnom ifrastrukturom u Krčagovu (Užice), gde u sadržaju sportskog centra poseduju po jedan teren sa travnatom i veštačkom podlogom i četiri teniska terena. Nekadašnji  prvoligaš, prebrodio je teškoće u poslovanju i zauzeli su stav da ispred rezultata, prednost daju podmlađivanju kadra i proširenjem fudbalske baze.

- Zacrtali smo cilj, napominje Karapetrović, da omogućimo mladim i neafirmisanim igračima da ovde stasavaju, bez velikih pretenzija da se juri viši rang. Kad se za to budu stvorili uslovi, pokušaćemo da se vratimo u društvo srpskoligaša. Omladinski pogon je među najbolje organizovanim u regionu, i broji oko 300 dece i starijih, raspoređenih u pet selekcija, sa kojima radi 15 trenera.

Naš sagovornik je završio DIF i radi u hotelu ’’Palisad’’ na Zlatiboru kao menandžer za sport. Zadužen je za održavanje nekoliko terena i kontakte sa brojnim ekipama koje dolaze na pripreme, na Zlatibor.

- Zahvaljujući vizionarskom radu vlasnika hotelskog kompleksa, Vasilija Mićića, Palisad je zablistao novim sjajem i postao bogatiji za četiri terena sa prirodnom i veštačkom podlogom, a u planu je izgradnja još dva travnata igrališta. Nažalost, hotel je zatvoren od sredine marta i jedva čekamo da se stvore bezbedonosni uslovi kako bi mogli barem tokom leta da ugostimo brojne sportiste i ekipe - kaže Karapetrović, koji najveći deo godine sa porodicom provodi na planinskoj lepotici, gde ima vikendicu na Torniku.


Zlatar 5 : 0 FAP
GFK Sloboda 1 : 0 Polet (T)
Polimlje 1 : 0 Crnokosa
Polet (Lj) 3 : 2 Sloboda (Č)
Sloga (S) 2 : 0 Lunjevica
Sloga (BB) 4 : 1 Jasen
Prijevor 0 : 1 Jedinstvo Putevi
Sevojno 0 : 1 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zlatar 1 1 0 0 3
2 Sloga (BB) 1 1 0 0 3
3 Sloga (S) 1 1 0 0 3
4 GFK Sloboda 1 1 0 0 3
5 Polimlje 1 1 0 0 3
6 Budućnost 1 1 0 0 3
7 Jedinstvo Putevi 1 1 0 0 3
8 Polet (Lj) (-1) 1 1 0 0 2
9 Sloboda (Č) 1 0 0 1 0
10 Prijevor 1 0 0 1 0
11 Sevojno 1 0 0 1 0
12 Crnokosa 1 0 0 1 0
13 Polet (T) 1 0 0 1 0
14 Lunjevica 1 0 0 1 0
15 Jasen 1 0 0 1 0
16 FAP 1 0 0 1 0