XS
SM
MD
LG

Darko

Darko Nestorović na stupcima kuvajtske štampe

Darko Nestorović je u Kuvajtu sa Al Arabijem napravio sjajne rezultate, od kluba koji je bio gotovo u punoru vratio je dostojanstvo jednom od najpopularnijih i najpoznatijih klubova ove azijeske zemlje. Na svakom koraku doživljava poštovanje i zahvalnost od članova uprave, navijača, ljubitelja fudbala, čelnika Saveza koji su mu se javno zahvalili na tome što radi za kuvajtski fudbal!
Međutim, pandemija koronavirusa koja je prvo zahvatila azijski kontinent zaustavila je loptu, ni Kuvajt nije imun na to, a već mjesec dana Nestorović se nalazi u samoizolaciji.
-Nema utakmica, nema treninga, rijetko izlazim na ulicu. Uglavnom sam u stanu, na vezi sam sa svojima u Bijeljini. Čitam, pišem, slušam vijesti, javljaju se prijatelji, razmjenjujemo iskustva, informacije… Niko ne zna kada će ovo da prođe. Jedino što nam preostaje da se čuvamo i nadamo da neće dugo trajati. Zato svi treba da smanjimo socijalne kontakte na minimum – rekao je Darko Nestovorić iz dalekog Kuvajta.
Danas je svečarski dan… Trener Al Arabija slavi 55. rođendan, 4. aprila 1965. godine je ugledao svjetlost dana u Bijelom polju. Redakcija portala sportdc.net se pridružuje čestitkama.
-Hvala vam najljepše. Malo me nostalgija vuče, ali eto, Svevišnji je tako htio da ovaj rođendan provedem u Kuvajtu, u izolaciji od koronavirusa. To je Božja volja i tako treba prihvatiti. Poslije svega ovoga, svi mi, moramo da izađemo još bolji, jači i čvršći. Samo Bog zna kakvu poruku želi da nam pošalje! Daleko sam od kuće i najmilijih, ali to je zakonitost ovog posla, trenerske rabote – dodao je Nestorović.
Dok lopta stoji mediji u Kuvajtu prave analize, bave se nekim drugim stvarima u vremenu kada se ne igra prvenstvo, tako je i Nestorović nominovan među kandidate za trenera godine u ovoj azijskoj zemlji.
-U svemu čovjek treba da bude odmjeren i miran. Ni u jednom vremenu ne treba da se zanese! Čvrst oslonac je uvijek garancija uspjeha, ma šta ko u životu radio i čim se bavio. Pohvale i priznanja gode, pogotovo kada ste stranac i daje vam dodatnu energiju i snagu za naredni period da budete još bolji, profesionalniji i uspješniji. Ovo je za mene dodatna obaveza da i dalje opravdam ukazano povjerenje – istakao je Nestorović.
Na kraju je stručnjak koji je s Rudar Prijedorom i Radnikom bio šampion Republike Srpske, a jedno vrijeme trenirao i mladu reprezentaciju BiH poručio:
-Što se koronavirusa tiče najvažnije je slušati nadležne institucije i poštovati njihove donesene mjere. Smanjini izlaske i kontakte na najmanju mjeru i čekati da sve ovo prođe. Zato svima u Republici Srpskoj, BiH, Srbiji… svim prijateljima poručujem – ostanite kod kuće, da svi zajedno pobijedimo koronavirus!