XS
SM
MD
LG

Dajer otišao i poljoprivrednike

Jedna od pogođenijih zemalja korona virusom u Evropi je i Velika Britanija. Fudbalsko prvenstvo u Engleskoj prekinuto je 13. marta, a fudbaleri, osim što održavaju formu u kućama, pronalaze vrijeme i za zabavu. Jedan od primjera za to je Erik Dajer, defanzivac Engleske reprezentacije i Totenhem Hotspura. On je privremenu zamjenu za fudbal pronašao u bašti, sadeći voće i povrće.

“Srećan sam što imam slobodnog vremena, preferiram krompir i tikvice, cilj je da uspješno rode i da se iskoriste u kuvanju”, navodi Dier za zvanični sajt kluba. Osim grupnih treninga, koji se održavaju putem video poziva stručnog štaba i fudbalera, posvećeni defanzivac trenira i individualno u kućnoj teretani.

Iz konkurentske ekipe Mančester Sitija, intevju za instagram stranicu dao je reprezentativac Njemačke Ilkay Gundogan. On i njegove kolege dobili su program treninga koje obavljaju kod kuće i svakodnevno su u kontaktu, kako međusobno, tako i sa članovima stručnog štaba. Za njega su prvih nekoliko dana karantina bili jako izazovni, međutim pronašao je novi hobi - kuvanje. Između ostalog, poručio je da vrijeme provodi gledajući filmove i serije, te svojim fanovima preporučio serije: Money Heist i Sherlock.

Trener Mančester Junajteda, Ole Gunar Solskjerer za njihov sajt ističe da su njegovi igrači spremni, da vjeruje u njih ali i to da u ovom trenutku najveće priznanje zaslužuju zdravstevni radnici.

Prvi intervju, nakon što je uspješno prebrodio korona virus, dao je i devetnaestogodišnji fudbaler Čelzija - Calum Hadson Odoi.

“Osjećam se odlično i spremno, želim da se zahvalim svima koji su mi pružali podršku. U razvijenom tehnološkom svijetu, biti u karantinu ne znači biti odvojen od realnosti. Na društvenim mrežama, stalno sam u komunikaciji sa saigračima. Situacija se odvijala previše brzo i nisam bio svjestan da se virus tako lako širi”, izjavio je talentovani fudbaler. Takođe, dodaje da je da je već počeo sa primjenom plana treninga i oporavka od povrede koju “vuče” duže od dva mjeseca.

Iako iz UEFA-e insistiraju na nastavljanju takmičenja u svim ligama pod njenim patronatom (kada se za to steknu uslovi), u Engleskoj još nije poznat zvaničan datum kada bi se to moglo desiti. Osim toga, polemiku oko visokih ugovora igrača vode sindikat profesionalnih fudbalera (PFA), zvaničnici Premijer lige i Fudbalske lige (EFL) i udruženja trenera (LMA).

Autor: Danilo Nikčević