XS
SM
MD
LG

Kuglaši Prve petoletke na korak od Super lige Srbije

Kuglaši trsteničke Prve petoletke sigurni na čelu tabele

Trstenički kuglaši nadmoćno na vrhu tabele Novom pobedom u pretposlednjem 17. kolu Prve lige Srbije grupa Centar kuglaši Prve petoletke iz Trstenika sa 29 bodova čvrsto drže prvo mesto na tabeli sa 6 bodova vise od drugoplasiranog KK Čačak koga su u ovom kolu pobedili rezultatom 6:2 odnosno 3326:3075 oborenih čunjeva.

Kuglaši su ovom pobedom overili ulazak u Super ligu Srbije i tako postali jedini trstenički klub koji će se takmičiti u najvišem rangu. Sjajni kadet i državni reprezentativac Ilija Jevremović je sa 580 oborenih čunjeva bio najbolji pojedinac na ovom meču, u ekipi kola našli su se četvorica trsteničana pomenuti kadet Ilija Jevremović, Marko Nikolić sa 578, Aleksandar Petković sa 576 oborenih čunjeva i Bogdan Trailović sa 566 oborenih čunjeva, saznajemo od predsednika ovog uspešnog trsteničkog kuglaškog kluba Ivana Trošića.

Zbog nedostatka svoje kuglane trsteničani kao domaćini sve svoje utakmice igraju u Kruševcu što predstavlja problem, predsednik Trošić apeluje na lokalnu samoupravu da pomogne i da uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport, obezbedi sredstva za izgradnju savremene montažne kuglane, gde će moći da se održavaju i međunarodna takmičenja kao što su KUP Evrope, NBC KUP kao i Liga šampiona, zatim pripreme reprezentacije, letnji kampovi za najmlaže kategorije i druga takmičenja. Ivan Trošić na kraju dodaje da pionire ovog kluba očekuje KUP Stare Moravice, kao i finale KUPa Srbije gde se očekuje i osvajanje medalja. Međutim, zbog nastale situacije vanrednog stanja u zemlji ne znaju se detalji i vreme održavanja istih, napominje Ivan Trošić.