XS
SM
MD
LG
27.02.2020 V. Jankov

Humanitarni turnir u malom fudbalu "tri na tri" za porodicu Janković

Jedan od inicijatora humanitarnog turnira Dejan Kapriš - foto: V. Jankov

Fudbalski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta i bečejska Tehnička škola organizuju sutra humanitarni turnir u malom fudbalu „tri na tri“ s ciljem da pomognu porodici Janković, kojoj je pre dvadesetak dana u požaru izgorela kuća. Direktan povod je Nemanja Boža Janković, član vojvođanskog ligaša iz Bačkog Gradišta i bivši učenik Tehničke škole, ali humanost ne poznaje granice ili ljude, pa kad se neko nađe u nevolji, valja priskočiti u pomoć.U konkretnom slučaju prva je reagovala lokalna samouprava i obezbedila ko će ukloniti šut sa zgarišta izgorele kuće, zatim donatore koji će darivati građevinski i elektro materijal za izgradnju novog doma porodice Janković, a onda su se uključili sportski klubovi, zatim ljudi dobre vlje... Važno je da porodica Janković nije zaboravljena.

- Želeli smo odmah da organizujemo turnir i damo doprinos fondu za pomoć nastradaloj porodici Janković, ali je u to vreme stupila na snagu odluka da škole ne rade zbog mogućnosti širenja gripa. Dogovor je ispoštovan i, evo, sutra će se pod krovom bečejskog „hrama sportova“ naći između 40 i 50 ekipa, koje plaćaju kotizaciju 800 dinara, ali biće postavljena i kutija za dobrovoljni prilog navijača, te očekujemo da ćemo solidnim sredstvima uvećati humanitarni fond, rekao nam je u ime organizatora humanitarnog turnira profesor fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi Dejan Kapriš.

Turnir će se igrati na dva terena po kup sistemu. Organizator nije limitirao uzrast, a nije bitno ni fudbalsko znanje. Ovde je važna humanost. Tri bečejske srednje škole su donele odluku da će opravti izostanak svim učesnicima turnira. Prijava je moguća sve do sutrađnjeg žrebanja u 8,30 sati, a turnir startuje pola sata kasnije. Moguće su i telefonske prijave na brojeve: 062/8566047 i 063/1030162. Ekipa broji tri člana i rezervu.