XS
SM
MD
LG

U Prijepolju "totalni futsal": PP 192 - Kosjerić - 4:4

Foto: facebook.com/kmfpp192

Prijepoljska publika je bila svedok prave futsal bitke dve prvoplasirane ekipe Regionalne futsal lige Zapad - grupe B. Od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka igrači se nisu ni najmanje štedeli, izgarali su za svaku loptu!

Viđeno je nekoliko lepih akcija, pregršt izglednih prilika, i domaći i gosti su se po dva puta vraćali "iz minusa", prštalo je na sve strane, ali sve u granicama fer-pleja (pokazan samo jedan žuti karton). Na kraju, statistički očekivano, utakmica između ekipe sa svim pobedama kod kuće i ekipe koja je bila 100% uspešna na gostovanjima, završen je bez pobednika - 4:4, s tim što, utisak je, za celim plenom više mogu da žale domaći igrači.

Domaći su bili oslabljeni neigranjem povređenog kapitena Novkovića, te sprečenošću Igora Pajevića, Rada Gojaka i Aldina Đurđevića. Zbog teške povrede već dugo u sastavu nije ni Nemanja Ćeha. S druge strane, Kosjerićani su bili bez Đorđa Zarića i Nikole Vasiljevića.

Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Kosjerića, čiji su igrači u dva navrata ostali "kratki" na "drugoj stativi". Ubrzo su "orlovi sa tromeđe" uhvatili priključak, ali nisu uspeli da realizuju nekoliko izglednih prilika, tri puta je u situaciji "1 na 1" bio bolji golman Dušan Dragaš.

Po nepisanom fudbalskom pravilu za neiskorišćene prilike sledi kazna, koja je po domaće došla najpre u vidu Filipa Nikolića u 12. minutu, a potom i najboljeg strelca i nezvanično najboljeg igrača lige, mlađanog Nikole Rakića, četiri minuta kasnije - 0:2 za Kosjerić! Nikolić se u strelce upisao nakon što je uhvatio dobar pas na "drugoj stativi", dok je Rakić postigao gol kada su on i Štulović u kontri izbili sami pred golmana domaćih Dragoljuba Minića.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica kada bi igrači PP 192 u takvoj situaciji "pali" i prepustili se protivniku, ovoga puta se u njihovom stavu i pogledu videlo da poraz za njih nije opcija. Čulo se na tajm-autu: "Igramo dobro, ima vremena, polako, mora ući jedna!" Poluvreme je bilo na izmaku, publika gubila strljenje, ali su "orlovi sa tromeđe" igrali kontrolisano u napadu i sa visokim presingom kada je lopta bila u nogama protivnika.

I, konačno, nešto više od dva minuta pre kraja prvog poluvremena, najiskusniji u redovima domaćina - Marko Maračić se dobro zagradio na šest metara, primio loptu, a onda iz okreta zatresao mrežu - za veliku radost i veliko olakšanje cele ekipe – 1:2!
No, tu se nije zaustavio, već je samo minut kasnije u sličnoj situaciji volejom na noge digao celu halu – 2:2! To je rezultat sa kojim se otišlo na desetominutni predah.

Značajan hendikep za domaće bila je povreda Ranitovića koji je odigrao svega dva minuta na početku drugog poluvremena. Međutim, gde su stali na kraju prvog, igrači PP 192 su nastavili u drugom poluvremenu. Presing po celom terenu je urodio brojnim izgubljenim loptama igrača Kosjerića, ali domaći ne uspevaju da odmah postignu pogodak, što zbog nedovoljne spretnosti u završnici, što zbog izuzetno raspoloženog golmana gostiju Dragaša. Ipak, domaćin je uspeo da pogotkom svog prvog strelca Miroslava Cvijovića stigne do potpunog preokreta. Njega je na svega metar od gola pronašao Reković proturivši loptu pored golmana i kroz odbranu gostiju, pa se Cvijović samo ušetao u mrežu – 3:2!

I kada se očekivalo da PP 192 drži sve konce u svojim rukama i Kosjerićani su pokazali karakter i efikasnost. U 28. minutu domaći ne koriste izglednu priliku u kontri "3 na 2", a gosti u rekontri u istoj situaciji demonstriraju sigurnost - novo izjednačenje. Rakić se po drugi put upisao u strelce.

Dragaš i dalje dominira na golu Kosjerića, a gosti ubrzo prave potpuni preokret - pogotkom Stefana Simića koji je na drugoj stativi u mrežu ubacio loptu nakon što je golman Minić kratko odbio udarac Pešića - 3:4. Igrao se 31. minut.

Već u sledećem minutu PP 192 se rezultatski vraća u igru, na semaforu je opet nerešeno - ovog puta 4:4. Nakon duge akcije domaćih i šuta na gol, lopta se odbila iskosa sa leve strane na 5-6 metara od gola na nogu Stefana Čovića koji je odmah prosledio u mrežu. Ovog puta Dragaš nije uspeo da spase svoj gol, a Čović je nagrađen pogotkom za ubedljivo najviše pretrčanih (kilo)metara na utakmici koju je odigrao bez greške i u kojoj za njega nije bilo izgubljene lopte. Sasvim sigurno igrač koji borbenost i čvrstinu "orlova sa tromeđe" podiže na viši nivo.

Do kraja utakmice obe ekipe su igrale na pobedu, viđeno je mnogo prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao, iako je lopta jednom završila u gostujućoj mreži, jer je pogodak poništen zbog prekršaja. Tako je i ovaj susret ova dva rivala završen podelom plena - prošle jeseni 3:3 u Kosjeriću i sada 4:4 u Prijepolju.

Nakon nekompletnog 10. kola RFL Zapad - grupe B Kosjerić je zadržao lidersku poziciju sa 17 bodova, 6 više od drugoplasiranog PP 192, treće i četvrto mesto dele Zlatibor i MB-Namenska sa po 10, dok je Sjenica na petom mestu sa 9 osvojenih bodova. Ekipa Šljivića iz Ivanjice je pred nastavak prvenstva istupila iz takmičenja.

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Dragoljub Minić (1, g), Marko Maračić (33), Miroslav Cvijović (3), Igor Dumić (93), Stefan Čović (8), Strahinja Ranitović (6), Dušan Reković (18), Nikola Kijanović (4) i Milan Lapčević (7). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković. Uz protokolu je bio i kapiten Vladeta Novković (10), ali nije nastupao zbog povrede, već je "komandovao" sa klupe.

Sastav Kosjerića: Dušan Dragaš (1), Stefan Vukosavljević (2), Petar Obradović (3), Nikola Rakić (4), Filip Nikolić (5) Marko Štulović (11, k), Nemanja Erčević (6), Stefan Simić (7), Vukašin Pešić (10) i Mladen Petronijević (bb). Predstavnik kluba: Slaviša Perišić.

Utakmicu je dobro vodio dvojac Bojan Burojević iz Čačka i Bojan Savić iz Kragujevca. Delegat je bio Dejan Svičević iz Nove Varoši.

Kretanje rezultata:
0:1 – Filip Nikolić (12')
0:2 – Nikola Rakić (16')
1:2 – Marko Maračić (18')
2:2 – Marko Maračić (19')
3:2 – Miroslav Cvijović (26')
3:3 – Nikola Rakić (28')
3:4 – Stefan Simić (31')
4:4 – Stefan Čović (32')


MB Namenska 6 : 3 Sjenica
PP 192 4 : 4 Kosjerić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kosjerić 8 5 2 1 17
2 PP 192 8 3 2 3 11
3 MB Namenska 8 3 1 4 10
4 Zlatibor 8 3 1 4 10
5 Sjenica 8 3 0 5 9