XS
SM
MD
LG

Matić u Slovačkoj

Kao da se ponavlja već viđeni scenario, opet je u centru pažnje mladić koji se preziva Matić i slovačka fudbalska elita.

Srpska internacionalna fudbalska scena dobila je još jedno ime u koje će oči biti uprte, Kojo Matić je pojačao ekipu Pohronie iz prvog ranga Slovačke.

Jedan Matić pošao je stopama čuvenog prezimenjaka. Mada nema rodbinske povezanosti, Kojo je baš poput Nemanje odabrao da karijeru nastavi u Slovačkoj gde se vezista Mančester junajteda afirmisao i odakle je lansiran u orbitu svetskog fudbala. Kojo Matić je rođen 1995. u Bijeljini, a pre Pohronija je na našim prostorima nastupao za beogradski Železnik i Podrinje Janju iz Republike Srpske.

Pohronie je trenutno poslednjeplasirani tim u slovačkoj eliti, a u potrazi za golgeterima zaustavio se na Matiću koji će biti bitna karika u borbi za opstanak. Tim iz mesta Žjar nad Hronu ima izgledne šanse za isti pošto mu jedanaestoplasirana Nitra beži samo bod, a Sered koji je deseti ima tek četiri više.

Matić je već poznato ime u Slovačkoj pošto je nakon partija u Podrinju otišao u tu zemlju i zaigrao za Gabčikovu, odlične partije u dresu tog tima skrenule su pažnju mnogih prvoligaških timova na mladog napadača, ali je Pohronie ipak bilo najprimamljivije.

- Veoma sam zadovoljan onim što sam dosad doživeo u klubu, prošao sam pripreme sa ekipom i potpuno sam spreman za bitne mečeve koji nam dolaze u narednom periodu. Raduje me što imam odlične uslove za trening, profesionalizam je na visokom nivou i svi su me lepo dočekali. Pravo mesto za napredak i osećam se odlično, izjavio je Matić za Blic sport.

Momku iz Bijeljine predviđaju veliku karijeru a slovački prvoligaš je pravo mesto za skretanje pažnje na sebe. Na transfer srpskog špica u Pohronie u mnogome je uticao agent Stefan Petrović koji vodi računa o Matićevoj karijeri.

Izvor:Blic Sport