XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja u subotu nastavljaju sezonu Prve A lige

(Ne)spremni za nastavak sezone: vaterpolisti Bečeja - foto: V. Jankov

Samo što je spuštena zavesa na Evropsko vaterpolo prvenstvo u Budimpešti, gde su trijumfovali domaćini Mađari, a reprezentativci Srbije osvojili peto mesto, u žiži vaterpolo zbivanja su, opet, domaća prvenstva. Između ostalih, startuje nastavak sezone Prve A lige Srbije u kom Bečejci u subotu, 1. februara, od 20 sati dočekuju Spartak Prozivku iz Subotice.

- To je utakmica u kojoj pobedom obezbeđujemo opstanak u ligi, ali kako smo se pripremali ove zime ne znam šta da kažem pred okršaj sa Subotičanima, počinje raport pred nastavak sezone trener vaterpolista Bečeja Goran Krstonošić i dodaje. Na treninzima sam imao po pet – šest igrača, pa sam bio primoran da priključim i mlađanog Marka Vukovića. Iskusni Zoran Perić je povredio palac, Vladimir Korovljev ima povređeno rame, a Luka Katić i Miljan Ćurčin se ne pojavljuju na treninzima i precrtao sam ih. Rusi Aleksandar Murašov i Sergej Šašin su se, s dozvolom kluba, priključili 17. januara, a Viktor Mesaroš stiže kad mu obaveze na fakultetu dozvole. O bilo kakvom napretku je iluzorno pričati. Samo da zadržimo aktuelni status.

Podsetimo da poslednjeplasirani direktni ispada u Prvu B ligu, a predposlednji igra baraž za opstanak. „Fenjerdžije“ su Subotičani bez bodova, a predposlednji Beograd ima šest bodova. Jesu Bečejci sada četvrtoplasirani, ali imaju samo 10 bodova, što i nije velika zaliha u odnosu na predposlednji Beograd, kojem gostuju u drugom kolu nastavka. Upravo iz tog razloga je akcenat rada trebalo staviti na minule zimske pripreme, kako bi se spremno dočekala prva dva kola i prebrinula briga oko opstanka. Međutim, nešto nedaće vezane za povrede, nešto neozbiljan pristup pojedinaca i ekipa nije na potrebnom nivou spremnosti, pa sada rezultati zavise od niza faktora.

U svakom slučaju, brzo će se saznati da li je opstanak obezbeđen, ali bečejski vaterpolo nije navikao na takve solucije. Očito da se vremena menjaju, pa će i navike morati.


14 .kolo Prva A liga
Bečej : Banjica
Taš 10 : 13 Beograd
Spartak Prozivka 15 : 8 Valjevo
Stari Grad 6 : 10 Novi Beograd 11. april
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 11. april 14 14 0 0 42
2 Stari Grad 14 10 0 4 30
3 Banjica 13 8 1 4 25
4 Beograd 14 6 1 7 19
5 Bečej 13 5 1 7 16
6 Taš 14 4 2 8 14
7 Valjevo 14 3 1 10 10
8 Spartak Prozivka 14 2 0 12 6