XS
SM
MD
LG

Ćetković čeka punoletstvo

Nikola Ćetkovi

Fudbalski klub Željezničar s banjalučkog Predgrađa po svemu sudeći ostaće bez talentovanog golmana, nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Republike Srpske i BiH Nikole Ćetkovića. Ovaj čuvar mreže boravio je u Lisabonu, u kampu slavnog Sportinga i zadovoljio je stručnjake u portugalskom klubu, te se očekuje potpisivanje ugovora.

-Koliko sam obavešten Nikola Ćetković je prošao sve testove u Lisabonu i sada se čeka samo početak februara kada će postati punoletan da može da potpiše ugovor sa Sportingom. Šta će se dalje događati videćemo, ali ova informacija me tera na razmišljanje da tražimo još jednog golmana pored iskusnog Asmira Avdukića za prolećni deo Prve lige Republike Srpske – rekao je Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba banjalučkog Željezničara.

Prvoligaš s Predgrađa je jesenji deo prvenstva završio na četvrtoj poziciji, a u drugom delu polusezone Ćetković je branio sjajno i već duže vremena ga prate razni emisari evropskih klubova.

-Naš prevashodni cilj je afirmacija mladih fudbalera i spremanje za evropsko tržiše, a uz to beležimo i odlične rezultate koji nam daju pravo za optimizam u budućem vremenu. Nadam se da ćemo uskoro u našim redovima imati još Ćetkovića, a iako nas je veliki broj prvotimaca napustio minulog leta zadrđali smo visok nivo igara i dobrih rezultata i što je najvažnije demantovali smo mnoge koji su nam predviđali rezultatski i takmičarski sunovrat – zaključio je Zoran Ćurguz, strateg Željezničara s banjalučkog Predgrađa.

Nikola Ćetković je rođen 6. februara 2002. godine i za trinaest dana postaće punoletan.