XS
SM
MD
LG

Uspešna godina za srpsko boćanje

Milan Mileusnić, predsednik BS Srbije

Boćarski savez Srbije polako privodi kraju još jednu takmičarsku godinu, vrlo uspešnu. Tokom godine, u boćarskim asocijacima volo i petanka, osvojeno je 13 medalja.

- Na nedavno održanom Prvenstvu sveta za seniore u Mersinu (Turska), predstavnici Srnije osvojili su tri bronzane medalje – kaže Milan Mileusnić, predsednik BS Srbije – Miloš Milaković je bio drugoplasirani u precizniom izbijanju i u paru sa Srđanom Butorcem, dok je Butorac bio treću u krugovima. Medalje su osvojene na na najvećoj svetskoj smotri boćara, omladinaca u italijanskom Alasiju. Dejan Kovačevič je osvojio srebrnu medalju u preciznom izbijanju i bronsu u paru sa Denisom Švalmom. Na 10. „Petoboju nacija“, održanom u Beogradu, reprezentacija Srbije bila je treća, dok je ženska reprezentacija na turniru „Žene u akciji“ bila druga. Na „Petoboju nacija“ (mladi do 20 godina), održanom u Posušju (Bosna i Hercegovina), reprezentacija Srbije bila je treća. Na Međunarodnom turniru „Denis Ravera“ u Monako (igrači do 23 godine), Dejan Kovačević je bio treći u preciznom izbijanju.. Sve navedene medalje osvojenne su u volo asocijaciji. Boćari su bili uspešni i u petanki. Na Prvenstvu Balkana, održanom u Beški, Nebojša Pilipović osvojio je zlatnu medalju, a srebrne: Milan Darda (pojedinac), Jovica Drljača i Jovica Temunović (par), Popović, Bulat i Milanović (trojka).

Od 2007. godine i osvojene medalje Milana Jankovića u krugu na Prvenstve sveta u Grudama (Bosna i Hercegovina), do danas, srpski boćari su u muškoj i ženskoj konkurenciji (volo i petanka), na turnirima najvišeg ranga, ukupno osvojili 89 medalja: 20 zlatnih, 22 srebrne i 47 bronzanih medalja.