XS
SM
MD
LG

Srbi Rusima "ostali dužni", nadaju se revanšu pred punim "Čairom"

Reprezentacija Srbije U21Stolica će u odnosu na meč sa Estonijom moći da računa i na Nikolu Čumića; foto: Vanja Keser

 

    U 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine lideri Grupe 5 Rusi su minimalcem savladali Srbe, pa “orlići” smatraju da su im ostali dužni i nadaju se da će to naplatiti u utorak, 19. novembra. Priželjkuju i da niški “Čair” bude pun i pomogne im u ovoj rezultatski jako bitnoj utakmici.

    Rusi do sada nisu doživeli nijedan poraz u kvalifikacijama i prvi su u grupi sa 11 bodova, pristiglih iz 3 pobede i 2 remija. “Orlići” imaju po dve pobede i poraza, uz jedan remi, ali pobeda od velikih 6:0 nad Estonijom, pre 3 dana, donela je novu nadu.

    Grupa je dosta ujednačena, u prošlom kolu su Bugari napravili veliko iznenađenje pobedom nad Poljskom, a selektor Ilija Stolica smatra da će biti još iznenađenja do kraja kvalifikacija.

    Važno je da kvalitetom igre zaslužimo 3 boda. Napravili smo lepo uvertiru sa utakmicom protiv Estonije. Publiku u Nišu smo lepo pozvali na “Čair”, da dođu i podrže nas u jako važnom meču za sve nas. Izuzetno ujednačena grupa, rezultati u prva 5 kola govore u prilog tome. Trenutna situacija ne pokazuje dovoljno o kvalitetu grupe sa kojom ja radim - rekao je Stolica.

    Od pobede Rusije u 1. kolu kvalifikacija dosta toga se promenilo u timu Srbije, počev od selektora, pošto je tada “orliće” sa klupe predvodio Nenad Milovanović. Uz to, značajna razlika je i atmosfera na tribinama, pošto je Ruse u Saransku bodrilo preko 20.000 ljudi.

    Promenili smo model i stil igre, tako da je nepoznanice kakav će biti odgovor Rusije na neke naše novine. Igrači su mi preneli impresije iz Saranska, tamo ih je dočekalo preko 20.000 navijača - priča Stolica.

    Utakmica počinje u 19 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici hale “Čair” od 10 sati i stadiona “Čair” od 17 sati. Cene su 200 dinara za istok i 300 dinara za zapad, dok će jug i sever biti zatvoreni.

    Bivši i sadašnji reprezentativci posetili niške škole

    Kako bi pozvali publiku da im pruži toliko željenu podršku, četvorica momaka koji su trenutno u sastavu U21 selekcije Srbije Lazar Pavlović, Ranko Veselinović i braća Luka i Ivan Ilić posetili su niške osnovne škole “Stefan Nemanja” i “Kole Rašić”. Pridružili su im se i sada članovi stručnog štaba madog nacionalnog tima, a nekada i sami repezentativci i asovi Crvene zvezde i Partizana Nenad Milijaš i Saša Ilić.

    Pozivam vas da nas u utorak podržite na utakmici protiv Rusije. Često sam kao igrač Partizana gostovao na "Čairu" i znam da niška publika ume da stvori fantastičnu atmoferu. Upravo nam takav ambijent treba u utorak uveče, jer nas očekuje najteže iskušenje u ovim kvalifikacijama. Svi ste zaista preslatki i osećamo se privilegovano što smo dobili priliku da vam ulepšamo ovaj školski čas - rekao je Ilić.

    Niški osnovci su iskoristili priliku da se fotografišu i uzmu autograme fudbalera, a kako prenosi Fudbalski savez Srbije, nije izostalo ni skandiranje njihovih imena.

    Vidim da ovde ima mnogo "zvezdaša" i "partizanovaca", drago mi je što puno vas navija i za Radnički, ali nas su kao klince učili da je reprezentacija svoje zemlje svetinja i da uvek treba da dišemo kao jedan kada igra Srbija. Pripremili smo vam ulaznice za duel sa Rusijom i nadam se da ćete imati priliku da se radujete važnoj pobedi naših momaka - kaže Milijaš.

    Evropsko prvenstvo igraće se 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.