XS
SM
MD
LG

Džeko:Neka se igrači pitaju zašto nisu standardni u svojim klubovima

Kapiten  reprezentacije BiH Edin Džeko je nakon poraza od Italije rezultatom 3:0 istakao da se neke stvari trebaju promijeniti.

- Šta da kažem, možda je glupo reći poslije 3:0, ali prvo poluvrijeme nije loše izgledalo. Oni iz tri šanse daju tri gola, a mi imamo šansi i ne damo gol. Treba i mi da se zapitamo, ako hoćemo na EURO neke stvari trebaju da se promijene. Ovakve stvari se ne smiju više dešavati, kazao je Džeko za Novu BiH i dodao:

- Prije svega treba dobro odmoriti glavu od rezultat. Vidjećemo s kim ćemo igrati, daleko je još uvijek baraž.

Također, kapiten bh selekcije  je rekao da se igrači trebaju zapitati zbog čega ne igraju u svojim klubovima jer je to sami početak svega.

- Nadam se da imamo snagu za EURO, mi govorimo od utakmice do utakmice biće bolje, ali je pitanje da li je to tako. Igrači treba da se zapitaju što ne igraju u svojim klubovima, to je sami početak svega. Vidjećemo s kim ćemo igrati, prednost je što igramo kući, ali neće te niko pustiti lako da ih pobijediš. Ako ne daš sve od sebe, nećeš ni igrati na EURO-u, dodao je Dijamant i zatim nastavio:

- Mislim da nema ništa s fizičkom spremom jer svi igraju, prvenstvo je davno počelo, možda se igra i previše, ali igraju i druge reprezentacije. Poslije trećeg gola utakmica je bila završena, nije se moglo ništa napraviti. Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali šta da se radi.