XS
SM
MD
LG

Igokea upisala prvu pobjedu u ABA ligi

Košarkaši Igokee upisali su prvu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu savladali Zadar u petom kolu, rezultatom 79-71.

Foto: Igokea.rs

Igokea je dobro otvorila susret. Na početku su Igokei poene donosili visoki igrači dok je Kočić igrao sjajnu odbranu na Alenu. Trojkama Kariniauskasa i Vona, Igokea dolazi do devet poena prednosti. Imala je Igokea i +11 ali je Alen pokrenuo Zadar. Gosti su serijom 8-0 došli na samo tri poena zaostatka. Ipak, Igokea je potom pojačala odbranu, Ilić vezao šest poena sa klupe u završnici prvog perioda pa je Igokea dobila prvi period sa 23-12.

Zadar je bolje otvorio drugi period. Bili su agresivniji u odbrani, pronašli su šuterski ritam i prišli su na -4. Dragan Bajić uspio je razdrmati svoj tim tajm autom. Domaći su napravili seriju i došli su do dvocifrene prednosti. Međutim, Zadar je uzvratio. Do kraja prvog poluvremena su se vratili i prišli na samo poen zaostatka.

Na startu trećeg perioda gledali smo smjene u vodstvu dva tima. Međutim, Igokea u jednom trenutku pravi seriju. Kroz dobru odbranu tim Dragana Bajića pravi 8-0 i dolazi do vodstva 53-46. Međutim, Zadar se opet vratio. Serijom 7-0 dolaze do izjednačenja. Ipak, Marko Tomas pogađa trojku sa deset metara za +3 Igokee nakon 3/4.

Na startu poslednjeg perioda Igokeu su u dobrom ritmu držali Tomas i Ilić. Domaći su došli do sigurne prednosti i djelovalo je da će bez problema privesti meč kraju. Nakon izgubljene lopte Kariniauskasa, Zadar prilazi na -4. Ipak, Litvanac se iskupio sa pet vezanih poena a time je i odbijen poslednji trzaj Zadra.

Igokeu je do pobjede predvodio Evans sa 17 poena Kariniauskas je dodao 13, Lešić 12 a Ilić 11 poena uz pet skokova i četiri rampe. Zadar je predvodio Alen sa 24 poena.

Igokea je na skoru 1-4 a Zadar na 0-5.