XS
SM
MD
LG

PP 192 u "paklenom" meču trijumfovao protiv MB Namenske - 4:3!

Foto: facebook.com/kmfpp192

Odavno prijepoljska publika nije videla zanimljiviju, neizvesniju i napetiju futsal utakmicu nego što je to bio dvoboj između PP 192 i MB Namenske iz Lučana. Obilje čvrstih duela, lepih poteza, prilika, odbrana golmana, tri preokreta, gol za pobedu 40-ak sekunci pre kraja i odbranjen kazneni udarac dve sekunde pre kraja! No, pođimo redom...

Od samog početka utakmice krenula je velika borba. Nakon nekoliko propuštenih prilika na obe strane, gosti dolaze u vođstvo golom Ivana Rađenovića već u 3. minutu utakmice. U kontri „2 na 2“ Rađenović je prihvatio pas na oko šest metara od gola PP 192, pomerio loptu ka sredini i snažno šutirao – probivši i neposrednog čuvara i golmana domaćih – 0:1.

Usledila je brza reakcija domaćih koji već u sledećem minutu preko Igora Pajevića stižu do izjednačenja – 1:1. U brzoj akciji Pajević je sa sredine dodao loptu Maračiću na levu stranu, koji je šutirao iz prve, ali se golman Srećko Čolić nije dao iznenaditi. Međutim, lopta se Maračiću odbila u noge, a on vešto, između tri protivnička igrača i golmana u „šestercu“ gostiju, provlači loptu na drugu stativu ka Pajeviću, koji se prilično „istegao“ da bi je dohvatio. Golman gostiju je zakačio loptu, ali nedovoljno da bi sprečio pogodak.

Period velikih prilika, promašaja igrača i odbrana golmana na obe strane prekida kapiten domaćih Vladeta Novković koji se na sredini terena oslobodio svog neposrednog čuvara, povukao napred, iskoristivši to što su mu se saigrači lepo „raširili“, i jakim i preciznim udarcem počistio paučinu iz desnog ugla gola Lučanaca – 1:2. Igrao se 10. minut.

I do kraja poluvremena viđena je rovovska borba, a izjednačujući pogodak za goste postigao je Milan Pantelić u 17. minutu, nakon što se prilikom izvođenja kornera dobro ubacio ispred Cvijovića, i udarcem „iz prve“ smestio loptu iza leđa golmana Minića.

Gosti do preokreta i novog vođstva (2:3) stižu u 28. minutu preko Darka Marinkovića kada je u kontri pobegao igračima PP 192, i već u prijemu lopte na oko 7 metara od gola, malo izbacio iz ravnoteže golmana domaćih, obišao ga u levu stranu, a potom ispod njega šutirao u dalji ugao. Mrežu nije uspeo da spasi ni Igor Dumić požrtvovanim klizećim startom. Domaći su ovaj pogodak primili u periodu meča kada je izgledalo da su blago dominantniji na terenu i kada su vršili pritisak već na polovini terena gostiju.

Usledio je tajm-aut „orlova sa tromeđe“, nastavilo se agresivno, ali je ta agresija umesto pogotka i izjednačenja donela novu glavobolju za domaćina – pet rano napravljenih faulova, uglavnom nepotrebnih i neopreznih, pa je svaki sledeći značio kazneni udarac za ekipu iz Lučana. Ipak, igrači PP 192 relativno brzo, u 31. minutu, stižu do novog izjednačenja – 3:3. Gol je delo Miroslava Cvijovića koji je prošao po desnoj strani, a onda iskosa sa oko 7-8 metara pogodio bliže rašlje golmana Čolića, koji je i ovoga puta zakačio loptu, ali, za razliku od nekoliko prethodnih situacija – ipak je savladan.

Šta se sve izdešavalo u poslednjih 9 minuta teško je opisati! Jedno je sigurno – i igrači na terenu, i oni na klupama, ali i navijači su pogubili mnogo živaca!
Domaći jesu bili dominantniji, išli po loptu, tražili gol iz igre, više se igralo na polovini Lučanaca, ali su i gosti u nekoliko navrata iz polukontri ozbiljno zapretili. Odolevali su napadima igrači MB Namenske, a onda je 40-ak sekundi pre kraja meča, u pozicionom napadu, usledio dupli pas Ranitović-Pajević-Ranitović, nakon kojeg se mlađani Ranitović ubacio u prazan prostor, izašao na golmana Lučana i sa oko 6 metara pogodio za treći preokret na ovom meču, novo vođstvo i veliku radost domaćih igrača i navijača!

Da uzbuđenjima ne bude kraj „pobrinuo“ se Miroslav Cvijović koji je, svega dve sekunde pre poslednjeg sudijskog zvižduka neoprezno startovao i faulirao gostujućeg igrača na protivničkoj polovini, što je značilo da će gosti imati priliku za izjednačenje iz kaznenog udarca (šesti prekršaj).

Odgovornost je preuzeo Ivan Rađenović, ali je kazneni udarac sa 10 metara odbranio golman PP 192 Dragoljub Minić i tako omogućio svojim saigračima da zabeleže i drugu pobedu na startu sezone. Tako je stavljena tačka na ovu izuzetno kvalitetnu i neizvesnu utakmicu, a cela dvorana, izuzev gostujućih igrača, mogla je da odahne!

PP 192 je igrao u sledećem sastavu: Dragoljub Minić (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Igor Gile Dumić (11), Igor Pajević (21), Marko Maračić (33), Strahinja Ranit Ranitović (8), Rade Gojak (9) i Dušan Reković (18). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.
Za MB Namensku su nastupili: Srećko Čolić (12, g), Ivan Tomić (9, k), Ivan Rađenović (7), Darko Marinković (8), Slobodan Zlatić (5), Dejan Mitrović (2), Milan Pantelić (6) i Ivan Stojić (4). Predstavnik ekipe: Mateja Ilić.

Nije bilo lako sudijskom paru: Enes Kasumović iz Sjenice i Bojan Burojević iz Čačka. Delegat je bio Branko Tabašević iz Prijepolja.

Gostima iz Lučana sve čestitke! Dva startna poraza svakako nisu odraz njihovog kvaliteta!

Čestitke, naravno, i svim domaćim igračima koji su uspeli da iz jednog ovako teškog meča osvoje ceo plen!

Kretanje rezultata:
0:1 – Ivan Rađenović (3')
1:1 – Igor Pajević (5')
2:1 – Vladeta Novković (10')
2:2 – Milan Pantelić (17')
2:3 – Darko Marinković (28')
3:3 – Miroslav Cvijović (31')
4:3 – Strahinja Ranitović (40')

Narednog vikenda PP 192 gostuje još jednoj dobroj ekipi - KMF Šljivići iz Ivanjice.


Zlatibor 6 : 2 Sjenica
PP 192 4 : 3 MB Namenska
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PP 192 2 2 0 0 6
2 Kosjerić 1 1 0 0 3
3 Zlatibor 2 1 0 1 3
4 MB Namenska 2 0 0 2 0
5 Sjenica 1 0 0 1 0