XS
SM
MD
LG

Može li Igokea do prve pobjede u ABA ligi ?

Pred košarkašima Igokee novi je izazov u ABA ligi. Ekipa Marka Baraća odmjeriće snage sa ekipom Cedevita-Olimpije na svom terenu, u okviru trećeg kola ABA lige.

Foto: Igokea.rs

Igokea u ovaj susret ne ulazi u dobrom raspoloženju. Nakon blijede partije u Baru, Igokea je sezonu otvorila sa 0-2. Na sve to povrijedio se i Denis Kliford te vrlo vjerovatno propušta ovaj susret. Cedevita je u ABA startala potpuno suprotno od Igokee. Oni imaju dvije pobjede u dva kola. Međutim, mrlju na start u ABA ligi stavlja 0-3 skor u Evrokupu.

Igokea ako želi dobiti ovaj susret mora tokom cijelog meča igrati ratničku odbranu. Cedevita je ekipa koja se teško može dobiti kroz neku jurnjavu i kroz šut. Pogotovo Igokea nema taj kalibar da može parirati na takav način.

Biće važno za Igokeu da neutrališu Stipanovića u skoku, kao i generalno vrlo dobar ofanzivni skok Cedevite. Tu će biti važno i kolika će minutaža biti Dalibora Ilića i Olivera Stevića. Sa njima na terenu Igokea je dosta sigurna u skoku ali kad je neko od njih klupi, tada nastaju skakački problemi. To može biti opasno protiv Cedevite. Stipanovića svi znamo kao košarkaša sa sjajnim osjećajem za skok. Takođe, Blažič, Murič, Simonivć, Hipkins, svako od njih može dati doprinos u ofanzivnom skoku. Samim tim, izuzetno je bitno kako će Igokea graditi skok.

Vanjska linija Cedevite je veoma opasna. Miler Mekintajer se pokazao kao sjajno pojačanje. I poenterski i razigravački daje sjajan doprinos. Rajan Boutrat uvijek serijom trojki može brzo zartpati koš protivnika. Jaka Blažič radi sve što treba u oba smjera. Tu su i Krušlin i Mulalić koji uvijek mogu dati doprinos i pogoditi neke trojke. Kad govorimo o trojkama, Igokea mora obratiti pažnju i na Marka Simonovića koji igra sjajno ove sezone.

Bitno je kako će Igokeina vanjska linija izgledati i defanzivno i ofanzivno. Tu je i Baru bilo ogromnih problema. Von i Evans moraju igrati mnogo bolje, pogotovo se to odnosi na Evansa. Cvetković je u Baru imao katastrofalan meč i on faktički gore od toga i ne može. Kariniauskas i Tomas do sada nisu pokazali skoro pa ništa. Obojica će morati dati bitan doprinos ako Igokea želi pobjedu.

Činjenica je da je Cedevita favorit u ovom susretu. Međutim, često su favoriti padali u Laktašima. Kroz dobru defanzivu, sporiji ritam i dobru gradnju skoka, Igokea će tražiti svoju šansu. Da li će doći do šanse za trijumf i da li će istu iskoristiti, saznaćemo u subotu od 20h.