XS
SM
MD
LG

"Orlovi sa tromeđe" na startu prvenstva sigurni protiv Zlatibora 5:1

Foto: facebook.com/kmfpp192

PP 192 je sigurnom pobedom otvorio sezonu. Pred oko 70 gledalaca u Sportskoj dvorani Prijepoljske gimnazije savladana je veoma ozbiljna ekipa iz Čajetine, naposletku i sa ubedljivih 5:1, mada rezultat verovatno ne odražava pravi odnos snaga dve ekipe.

Domaći su poveli golom Miroslava Cvijovića u 5. minutu, kada je na 15-ak metara od gola gostiju dobro prihvatio pas Igora Pajevića, oslobodio se svog čuvara, izašao sam pred golmana Petrovića i neodbranjivo šutirao sa 9 metara – 1:0.

Igralo se čvrsto i brzo sa obe strane, stvoreno je i nekoliko prilika, ali su mreže mirovale sve do 19. minuta, kada je debitant Strahinja Ranitović na sredini terena preuzeo loptu od Dumića, „povukao“ u stranu, a onda sa oko 7 metara iskosa sa desne strane u punom trku šutirao „po zemlji“ kroz noge svog čuvara u „malu mrežu“ gola gostiju – 2:0.
Odličnu priliku za 3:0 propustio je Dumić u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Od početka drugog poluvremena gosti su krenuli silovito, uglavnom sa golmanom u polju, ali bez uspeha. Štaviše, u jednom takvom napadu, na šest metara od svog gola loptu je oduzeo Đurđević, prosledio do Maračića koji je šutirao preko celog terena i pogodio nebranjeni gol Zlatibora – 3:0.

Čajetinci se nisu pokolebali, već su nastavili sa napadima, što im se konačno isplatilo u 29. minutu, kada je Đorđe Šunjić iskoristio jednu „poklon-loptu“ domaćih i savladao odličnog Dragoljuba Beka Minića – 3:1.

Pritisci gostiju sa golmanom u polju su se nastavili, ali su igrači PP 192 dobro zatvarali prilaze golu, a kada bi zatajili tu je bio fenomenalni „Nojer“, možda i igrač utakmice, bez obzira na veoma dobro i efikasno izdanje nekolicine igrača PP 192.

Utakmica je definitivno rešena tri i po minuta pre kraja kada je Igor Dumić povukao kontru, stekao korak prednosti nad poslednjim igračem Zlatibora, izdržao ga na leđima i onda pred ulazak u šesterac, kada su svi očekivali šut, nesebično na levoj strani uposlio Marka Maračića – koji rutinski pogađa za 4:1.

Konačnih 5:1 postavio je najbolji strelac PP 192 u protekloj sezoni – Miroslav Cvijović u 39. minutu, u jednoj kontri 3 na 2; saigrači su mu se „raširili“, a on iskoristio prostor i sa 9-10 metara jakim udarcem probio golmana Zlatibora.

Bila je ovo odlična futsal predstava u kojoj su uživali svi prisutni gledaoci. Igrom domaćih sa klupe je odlično komandovao kapiten Vladeta Novković, a očigledno je da su novajlije (Čović-Ranitović-Reković) veliko pojačanje, pre svega na fizičkom planu, a što je bila jedna od najvećih boljki PP 192 prethodne sezone. U pojedinim segmentima vidljiva je nedovoljna uigranost, pa u nastavku prvenstva treba očekivati još bolje nastupe „orlova sa tromeđe“.

Čajetinci su ostavili veoma dobar utisak i sasvim sigurno da se i od njih očekuju dobre partije i da će mnogi o njih polomiti zube.

Za PP 192 su nastupili: Dragoljub Minić (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Igor Gile Dumić (11), Igor Pajević (21), Marko Maračić (33), Aldin Đurđević (6), Strahinja Ranit Ranitović (8), Stefan Čović (5), Dušan Reković (18) i Nemanja Radaković (4). Predstavnik ekipe: Viktor Ratković.

KMF Zlatibor je igrao u sledećem sastavu: Aleksandar Petrović (1, g), Darko Marić (2), Željko Kostadinović (3, k), Radiša Janković (4), Đorđe Šunjić (5), Aleksandar Dragović (6), Veljko Spasenić (7), Dejan Filipović (8), Dragan Spasenić (9), Milan Zeković (10) i Žarko Ljubojević. Predstavnik kluba: Ivan Stojanović. Trener: Srđan Stojanović.

Meč je dobro vodio sudijski par iz Požege: Goran Podraščić i Branimir Jeličić, dok je delegat bio Dejan Svičević iz Nove Varoši.

Kretanje rezultata:
1:0 - Miroslav Cvijović (5')
2:0 - Strahinja Ranitović (19')
3:0 - Marko Maračić (26')
3:1 - Đorđe Šunjić (29')
4:1 - Marko Maračić (37')
5:1 - Miroslav Cvijović (39')

I narednog vikenda PP 192 će igrati u Prijepolju, gde će ugostiti još jednu dobru i čvrstu ekipu – KMF MB Namenska iz Lučana.


PP 192 5 : 1 Zlatibor
MB Namenska 1 : 3 Kosjerić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PP 192 1 1 0 0 3
2 Kosjerić 1 1 0 0 3
3 Sjenica 0 0 0 0 0
4 MB Namenska 1 0 0 1 0
5 Zlatibor 1 0 0 1 0