XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja u završnoj fazi priprema za novu sezonu

Nema smetnji da trener Goran Krstonošić i dalje radi sa ekipom

Nova sezona Prve A lige Srbije u vaterpolu startuje 12. oktobra, pa je razumljivo što su vaterpolisti Bečej u završnoj fazi priprema. Za razliku od ranijih godina, sada će imati proveru po meri. Internacionalnu. Nije po kvalitetu kao u nekadašnja lepa vremena za bečejski vaterpolo, ali je, bar,  destinacija atraktivna.

- Radimo vredno, ima nekih izmena u igračkom kadru, a proveru urađenog imaćemo na turniru u egipatskoj prestonici Kairu. Espedicija od 16 članova, koju čine 13 igrača, sudija Igor Virijević,  vođa puta Nikola Kovačev i ja kao trener, kreće na dalek put u subotu, 30. septembra, a vraćamo se 5. oktobra. Pored nas, na turniru će učestvovati domaćin Heliopolis, izabrana selekcijaEgipta, mađarski prvoligaš KSI i grčki Apolo. Za nas će to biti pravi test do sada urađenog i verujem da će nam pomoći da dobro startujemo, rekao nam je trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Na tako dalek put se ne ide besplatno, a poznato je da srpski vaterpolo u celini kuburi sa sredstvima.

- Domaćin nam obezbeđuje kompletan boravak na turniru i plaća plovinu putnih troškova, a drugu polovinu plaćamo mi, tačnije roditelji igrača, dodaje Goran Krstonošić.

Bilo je najave da će mladi bečejski vaterpolisti opet menjati trenera, ali se to, na njihovo zadovoljstvo, neće desiti.

- Pošto sam proverio da li je u sukobu interesa to što sam predsednik VSV i dobio odgovor da nije, nastavio sam da obavljam trenerski posao u matičnoj sredini. Angažovali smo našeg bivšeg igrača Dejana Jovanovića, koji je uspešno radio sa mlađim kategorijama u novosadskoj Vojvodini, da i on radi u matičnomklubu, a po potrebi da mi pomaže u radu sa seniorima. Očekujem od te saradnje napredak, a efekti će se videti tek za par sezona, zakljuluje Goran Krstonošić.

Pošto prvenstvena sezona još nije ni počela, prerano je pitati o željama. Sa podmlađenom ekipom, jer su klub napustili imenjaci, Stefan Naćuk i Tomićević, Rus Igor Afanasijev, Novozelanđanin Bendžamin Gudvin, a još uvek je neizvesna situacija sa Vladimirom Cvetićem, osnovno je da se zadrži status aktuelnog ranga takmičenja.Novajlije su RusiAleksandar Murašob i Sergej Šašin, a mladi golman Žolt Bušić je povratnik, jer se posle godinu dana pauze vratio u klub i redovno trenira.

U prvom kolu 12. oktobra Bečejci gostuju u Subotici i igraju protiv Spartak Prozivke, a premijera kraj Tise je u drugom kolu 19. oktobra protiv Beograda. Prvenstvena trka prvog dela igra se svakog vikenda, a rivali su Stari grad 26. oktobra u Beogradu, 2. novembra u Bečeju gostuje Novi Beograd 11. april, potom Bečej putuje 9. novembra u Beograd i igra protiv TAŠ-a, 16. novembra dočekuje Vajevo, a 23. novembra završava prvi deo prvenstva u Beogradu protv Banjice. Nastavak prvenstva je prvog februarskog dana naredne godine i ligaški deo se završava 14. marta.


1 .kolo Prva A liga
Spartak Prozivka 9 : 11 Bečej
Taš 6 : 14 Novi Beograd 11. april
Stari Grad 10 : 6 Valjevo
Banjica 18 : 9 Beograd
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Banjica 1 1 0 0 3
2 Novi Beograd 11. april 1 1 0 0 3
3 Stari Grad 1 1 0 0 3
4 Bečej 1 1 0 0 3
5 Spartak Prozivka 1 0 0 1 0
6 Valjevo 1 0 0 1 0
7 Taš 1 0 0 1 0
8 Beograd 1 0 0 1 0