XS
SM
MD
LG

Željo pod pritiskom, Radnik rasterećen

Sloboda - Radnik /Arhiva

Radnik će  će danas biti gost   trećeplasirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH, Željezničara. Plavima sa Grbavice potrebna je  pobjeda kako bi se održali u vrhu tabele, dok će Radnik u ovaj susret ući potpuno rasterećeno,  pa je prilika da protiv  Želje, izabranici Mladena Žižovića  odigraju kvalitetnu utakmicu.

- Ekipa Radnika je pokazala da se može nositi sa svim timovima iz vrha tabele, pa se nadam jednoj dobroj utakmici sa dosta lijepih poteza,a  gdje će publika uživati. Činjenica je da je Željo uvijek pod pritiskom kada igra na Grbavici. Mi ga nemam, pa   nam je cilj da se borimo,  da dođemo do povoljnijeg rezultata. Nemamo šta da izgubimo u ovom susretu, pokazali smo našu snagu onda kada je to najpotrebnije bilo - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Ivan Šubert štoper Bijeljinaca kaže da su njegovi saigrači motivisani pred utakmicu sa Željezničarom na Grbavici.

- Biće ovo još jedno lijepo fudbalsko iskustvo, igrati protiv Željezničara, pogotovo na užarenom terenu stadiona Grbavica. Iskreno se nadam da ćemo naše dobre partije nastaviti i u ovoj utakmici. Objektivno  nemamo šta da izgubimo. Raduje me veliki motiv naših igrača pred utakmicu sa Željom - tvrdi Šubert.