XS
SM
MD
LG

Povratak Dragana Aničića u šabačku Mačvu

U prostorijama FK Mačva danas je promovisan novi šef Stručnog štaba crveno-crnih, Dragan Aničić. U svom obraćanju novinarima, predsednik kluba, Ivica Kralj je istakao da očekuje da će povratak Aničića za klub značiti nastavak uspešnih rezultata, jer je svoj trenerski kvalitet u Mačvi već pokazao.

„Dragana Aničića poznajete svi dobro, bio je član našeg kluba dve godine u vreme najvećih uspeha postignutih u poslednjih nekoliko decenija. Nadam se da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu. Što se tiče ostalih članova stručnog štaba, tu su njegovi pomoćnici koji su takođe poznati i vama novinarima, kao i šabačkoj publici Zoran Stojanović i Vlada Božić, a novo lice je trener golmana Dragan Sretenijević. Marko Mićović je i dalje u našem stručnom štabu i verujem da će sedma sila i naši navijači, kao i do sada biti uz klub, stručni štab i šefa struke koji je svoj kvalitet već pokazao u našem klubu, tako da ne sumnjam u uspeh i u nastavku. Start u ovoj sezoni nije bio onakakv kakav smo očekivali, ali pozitivne atmosfere ni sada ne manjka. Bez obzira na trenutno stanje, znamo da imamo kvalitet i znanja za mnogo više nego što je to bilo u prethodnih sedam kola i verujem da će u nastavku Mačva biti ona prava kakva je trebala da bude i do sada“, rekao je Kralj.

Iskazujući veliko zadovoljstvo ponovnim susretom sa šabačkim novinarima, Dragan Aničić veruje da će uspeti da Mačvu vrati na zasluženu poziciju i da će trenutna kriza biti uspešno prevaziđena. „Drago mi je što vas ponovo vidim i što ćemo, nadam se ponovo imati izuzetno kvalitetnu saradnju kao što je to i ranije bio slučaj. Jako mi je drago što sam se vratio u Mačvu i ako se sećate, kada sam odlazio iz Mačve pre nekih godinu dana, rekao sam da ću se jednog dana vratiti sigurno, jer sam ovde ostavio velike prijatelje i sportske i životne. Imali smo jednu lepu priču, dobro se radilo, mislim da su i rezultati bili korektni. Iskreno nisam očekivao da ću se ovako brzo vratiti, ali kako naš narod voli da kaže – „Mi pravimo planove, a Bog se smeje“. U mom životu postoje ljudi koji kada me pozovu da im učinim nešto, ja ne mogu da ih odbijem, postoje naravno i klubovi koje kada me pozovu, ukoliko sam u mogućnosti ne mogu da ih odbijem ako sam slobodan. Kod mene postoje takva tri kluba, a među njima je i Mačva. Zajedno sa stručnim štabom i sa igračima uradiću sve što je u mojoj moći da ovu krizu koja je nadam se trenutna što pre prevaziđemo i da se Mačva ponovo vrati na pozicije koje zaslužuje.“

Pred Mačvom je još 30 utakmica, mnogo bodova je u opticaju, a u redovima crveno-crnih ambicija nikad nije manjkalo, pa tako i u ovom trenutku u nastavak prvenstva se ulazi sa velikim optimizmom i željom za osvajanje novih bodova. Novi sportski izazov pred Šapčanima je već u nedelju, 15. septembra, kada u okviru 08.kola Linglong Super lige Srbije gostuju ekipi TSC u Senti. Utakmica počinje u 19 časova.

pr Ana Acan


Javor Matis 3 : 0 Rad
Radnik 1 : 4 Napredak
TSC 0 : 0 Mačva
Proleter 0 : 3 Partizan
Crvena zvezda 2 : 1 Inđija
Radnički (N) 1 : 2 Vojvodina
Voždovac 2 : 2 Čukarički
Mladost 2 : 0 Spartak ŽK
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Vojvodina 8 6 1 1 19
2 TSC 8 5 3 0 18
3 Crvena zvezda 6 6 0 0 18
4 Čukarički 7 5 1 1 16
5 Partizan 6 4 2 0 14
6 Radnički (N) 8 4 1 3 13
7 Napredak 8 3 2 3 11
8 Mladost 8 2 3 3 9
9 Spartak ŽK 8 3 0 5 9
10 Javor Matis 7 2 2 3 8
11 Voždovac 7 2 2 3 8
12 Inđija 8 2 1 5 7
13 Rad 8 2 0 6 6
14 Proleter 8 1 2 5 5
15 Radnik 7 1 1 5 4
16 Mačva 8 0 3 5 3