XS
SM
MD
LG

Savo Milošević: Svima smetamo

Uspeo je Partizan da ispuni primarni cilj pred revanš u Norveškoj za nedelju dana - pobedio je Molde 2:1!

Nema se šta prigovoriti crno-belima, podigli su se "iz mrtvih" nakon vođstva gostiju i preokrenuli za mirniji put na sever Evrope gde idu po plasman u grupnu fazu drugog po jačini evro takmičenja.

Savo Milošević je posle meča bio u neverici kako je njegov tim došao do pobede s obzirom na to kako je odigrao.

- Odavno ovako lošije nismo ušli u utakmicu, stvarno ne znam ni ja zbog čega smo tako loše odigrali. Nisam mogao ni da pomislim da možemo ovako loše. Kad se stvari saberu nije mi jasno kako smo uopšte uspeli da pobedimo -  rezultat je nestvaran.

Imao je i reči hvale Savo za svoje učenike...

- Čestitam igračima na drugom poluvremenu. U izuzetno teškim uslovima radimo, videli ste i koliko atmosfera može da utiče na nas, nekada se osećate usamljeno kad igrate u ovakvom ambijentu. Pored toga što se osećamo kao pastorčad u svojoj zemlji, tako se osećamo i u Evropi. Gostujuće ekipe u Humskoj se, i što se tiče ambijenta, i što se tiče suđenja, i što se tiče svega, osećaju kao kod kuće! Teško je tako raditi - ne znam kako smo uopšte takmičarski živi u Evropi, ali evo dobili smo prvu utakmicu u 4. rundi idem u Norvešku po Ligu Evrope.

Natho je dobio šansu, videlo se odmah da ima fudbal "u malom prstu", ali i da mu je potrebno vreme da se integriše u tim.

- Znali smo i znamo zašto smo neke igrače čekali i pregovarali toliko dugo i drago mi je da se to vidi golim okom, kao što je i sa Asanom bio slučaj. Videli ste kako prave razliku kad su obojica na terenu, što je možda bilo i ključno da u nastavku izgledamo mnogo bolje.

Jedno od pitanja novinara za Miloševića bilo je da li će do revanša razmišljati o Moldeu, na šta je dao sledeći odgovor:

- Neću se uopšte baviti Moldeom, već samo nama i našom igrom. Moraćemo daleko bolje posle ove utakmice, ako uspemo da podignemo nivo naše igre u odnosu na prvo poluvreme, onda su nam šanse velike.

Bilo je neobično na tribinama ovog puta, čula se samo dečja graja?

- Bio sam dosta fokusiran na utakmicu prvo poluvreme, dobro iznerviran, pa nisam mogao da osetim energiju sa tribina. Ali što se tiče izlaska na teren i energije dece, bila je fenomenalna, veliku zahvalnost dugujem toj deci iz cele Srbije, iz svih krajeva. Dali su sve od sebe.

Prokomentarisao je Milošević i novi žuti karton, drugi u kvalifikacijama...

- Nemam ništa da dodam... Kao i za onaj prvi, tako i ovaj drugi. Tu sam pet meseci i nijednom nisam imao reakcije protiv sudija, ali danas sam ih imao. Zbog gestikulacije sam dobio karton, ne koristim ružne reči. Mislim da sam još jednom podigao ruku da bi me isključio, takav utisak sam stekao.

 Asano nije krenuo od strata, bio je rovit.

- Očekujem da za revanš bude 100 posto fit. To je razlog što smo ga sačuvali sada, povreda nije opasna, ali je bolna. Sa Nathom je drugačij situacijaa, ali verujem da će biti u malo boljem stanju nego danas. Sigurno je da ćemo raditi na ispravkama, nije dovoljno da samo njih dvojica donose kvalitet. Ne želim da iko pomisli da se naša igra zasniva na njima, oni su samo nadgradnja. Ova ekipa može mnogo više nego u prvom poluvremenu.

Iznenadila je, prijatno, Miloševića konstatacija novinara da je ekipa po ko zna koji put pokazala karakter, podigla se iz teške pozicije.

- To ste dobro primetili, za divno čudo da mi dobijemo od nekog pohvalu. Ponavljam stalno o karakteru, mnogo puta smo pokazali izuzetan karakter, ali nije bilo prepoznato od strane medija. Ovo je prvi put da čujem od nekog novinara. Svi očekuju od Partizana spektakularnu igru uvek. Meni je, recimo, draža utakmica iz Turske nego ona u Beogradu gde je sve išlo glatko. Jer ovako, kada primite gol, imate karakter da održite i preživite do kraja. Danas smo isto pokazali karakter, pokazali smo ga i u Kupu, i u dosta utakmica. Hvala što ste to prepoznali.

(Telegraf.rs)