XS
SM
MD
LG

Umesto da iz Pirota odu ubedljivo poraženi, Zlatiborci, zahvaljujući Čupiću, "oteli" bod!

Znate onaj žargon “šta reći, a ne zaplakati”! Ekipa koja je u Pirotu šutnula dva puta ka golu Šuljagića, imala po deset minuta pokušaja u prvom i drugom poluvremenu, odnela je “ni kriva ni dužna” bod iz Pirota.

Ono što rekoše Kragujevčani, to možemo da potvrdimo. Markovi momci su još ubedljivi bili danas protiv samo hvaljene, a ne fudbalski i potvrdjene ekipe iz Čajetine. Imali sve što se iskazuje u brojkama, i posed i broj napada i broj dodavanja i broj kornera i broj udaraca na gol i broj povoljnih prilika, ali u jednom samo nisu uspeli. Tamo gde se broji, tamo gde se u tabeli vidi, u broju golova.

Pod vrelim letnjim suncem, na temperaturi na terenu preko 30 stepeni, fudbaleri oba tima su se “pekli” čekajući da birokratija upiše bar jedan uspešan posao danas,  da obezbedi kola Hitne pomoći. Tek posle šest minuta vozilo se pojavilo, sudija ironičnog prezimena “otvorio” je meč.

Zlatiborci su, to sam u uvodu pomenuo, na početku prvog i drugog poluvremena nešto pretili. Šuljagić je jednom izuzetno intervenisao izvadivši loptu iz ugla, to je, verovali ili ne, bilo sve! (Nisam želeo da budem nepravedan prema Šuljagiću, zbog toga ga nisam ocenio)!  Odstojao je veliki deo meča.

Mada sam odlučio da menjam način rada, sve dok se sa Stadiona kraj Nišave ne oteraju zlokobnici Radničkog, ipak ću, zbog Marka i njegovih fudbalera i vas koji ste navikli da čitate ovaj Portal, ispričati ovu, ispostavilo se na kraju, tužnu pirotsku fudbalsku priču!

2. minut – Pobulić je pronašao Radivojevića koji je pokušao iz blizine da ubaci loptu u gol, ali je Čupić, ispostavilo se kasnije, igrač utakmice, sačuvao mrežu!

12. minut – Stojanović je šutirao sa ivice šesnaesterca, van okvira gola.

15. minut – Pobulić je centrirao, Radivojević je glavom šutirao kraj gola.

22. minut – U Srbiji  i u Pirotu, nema WAR-a. Da ima, pitanje je kako bi reagovao sudija Srećković. Pati Spasić je uputio pravu “bombu” lopta se od prečke odbila na zemlju, za arbitra to nije bio gol.  (Kažu da su okrugle stative pored ostalog i zbog toga. Kažu, takodje, da  je ovo i po zakonima fizike gol, da lopta pada iza linije !!!). Sudija je pokazao da se igra nastavi, a gledaoci su dugo negodovali!

24. minut – Dobar udarac Radivojevića sa 20 metara preko prečke!

25. minut – Spasić je sa desne strane uposlio Pobulića, koji je iz okreta šutirao, ali je Čupić odbranio.

29. minut – Goool  Dimitrije  Pobulić 1:0

Pobulić je šutirao sa 20 metara u desnu stranu gola, Čupić  je, konačno, bio nemoćan. Radnički zasluženo vodi!

34. minut – Glišović kontranapad, udarac, mreža se tresla sa spoljne strane!

45. minut – Razigrani Pubilić sa 18 metara šutira kraj gola!

Gosti su ,,uzeli,, prvih nekoliko minuta nastavka. U tom periodu je Glišović uputio precizan udarac u desni ugao, ali je Šuljagić (to sam opisao) bravurozno izbacio loptu u korner. Za ovu odbranu čista desetka!

58. minut – Kamerunac Edua, zamenio je Grka Galeadisa, biće novi ljubimac pirotske publike. Treba mu još malo vremena. Paklen igrač!

Vlajković je odlično šutirao sa desne strane, a crnoputi fudbaler šutirao pod prečku. Čupić je spasio gol, izbacivši loptu u korner.

61. minut – uigrana akcija očigledno. Sve je ponovio Vlajković, još jedan centaršut, ponovo Edua šutira, Čupić ponovo izbacuje u korner i ponovo aplauzi gldalaca!

62. minut – PENAL! Posle kornera, neko je od domaćih fudbalera šutirao, lopta je pogodila u ruku štopera gostiju i Srećković je pokazao na penal. Pati Spasić je šutirao u desni ugao, ali je Čupić ODBRANIO!

77. minut – Strahinja Petrović, još jedan odličan šut ka golu Zlatibora, ali je lopta fijuknula kraj stative.

81. minut – pokušaj Spasića, lopta završava van okvira gola!

86. minut – Goool Stefan Todorović 1:1

Jedan od retkih napada pred golom domaćih, srušen je Glišović, Srećković je dosudio slobodan udarac na 20 metara od gola. Todorović je majstorski lobovao “živi zid” i poslao loptu u desnu stranu. Šuljagić se našao na suprotnoj.

 Pokušaji Piroćanaca do kraja nisu promenili rezultat!

Još jednom, onaj utisak s početka. Umesto da pirotski tim ubedljivo savlada hvaljenog rivala, da se iskoristi penal prisebnijim udarcem, s više koncentracije, iskoriste prilike kako bi rezultirala bolja igra i nadmoćnost domaćih, kazna je stigla na kraju.

Još jedna opomena za pirotski tim. Ovo je treća utakmica (Kragujevac i Beograd) u kojoj je tim Marka Vidojevića zaslužio bodovno više i treći meč koji nije doneo zasluženi uspeh na kraju!

 Velika šteta, jer je pirotski tim, očigledno, igrama u prva četiri kola pokazao da je po kvalitetu medju timovima iz gornjeg dela tabele. Sve ostalo o ovom dogadjaju, sa Istoka se očigledno sve vidi kao na “tacni” sutra u komentaru!

Prva liga Srbije 4. kolo: Radnički  - Zlatibor 1:1 (1:0)

Stadion kraj Nišave. Gledalaca 1000. Sudije: Marko Srećković, Dragan Nikolić, Njego Tubić (Kragujevac) 4. sudija Borko Mijajlović (Jagodina). Strelci: Pobulić u 9. i Triofuović u 86. minutu.


Smederevo 1924 0 : 2 Budućnost
RFK Grafičar 3 : 0 Kolubara
Novi Pazar 3 : 1 Trayal
Zemun 0 : 1 OFK Žarkovo
Radnički (P) 1 : 1 Zlatibor
Kabel 1 : 0 Sinđelić
Dinamo 2 : 3 Metalac
OFK Bačka 1 : 1 Radnički 1923
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 4 3 0 1 9
2 Kabel 4 3 0 1 9
3 Trayal 4 3 0 1 9
4 Novi Pazar 4 2 2 0 8
5 OFK Žarkovo 4 2 1 1 7
6 OFK Bačka 4 2 1 1 7
7 RFK Grafičar 4 2 1 1 7
8 Metalac 4 2 0 2 6
9 Zlatibor 4 1 2 1 5
10 Radnički (P) 4 1 2 1 5
11 Kolubara 4 1 1 2 4
12 Radnički 1923 4 1 1 2 4
13 Budućnost 4 1 1 2 4
14 Zemun 4 1 0 3 3
15 Sinđelić 4 0 2 2 2
16 Smederevo 1924 4 0 0 4 0